KRITIZIRA PREDSEDNIKA VLADE

Dobovšek po izstopu: Odšel sem zaradi kadrovanja

Objavljeno 01. julij 2015 18.16 | Posodobljeno 01. julij 2015 18.52 | Piše: T. L., K. K.

Za zdaj bo samostojen poslanec.

Dobovšek kritizira Cerarja, da več govori, kot naredi.

LJUBLJANA – »Več se govori, kot naredi,« je ključni razlog, zaradi katerega je Bojan Dobovšek izstopil iz poslanske skupine (PS) SMC. O izstopu smo ekskluzivno poročali v članku na povezavi.image Izstop nam je zdaj Dobovšek potrdil. Kot je povedal v kratkem telefonskem pogovoru, ga je zmotilo predvsem kadrovanje, ki je pripeljalo do trenutnega stanja, gre pa, kot dodaja, še na slabše. Poleg problemov kadrovanja izpostavlja še neizkoriščenost potencialov, »ko smo tako močno zmagali na volitvah, in projektov, ki smo jih obljubljali«.

Konkretnega primera glede kadrovanja ni izpostavil, je pa povedal, da ga je zmotilo že, ko je izstopil iz stranke, a se v tem času ni spremenilo nič. »Če gledamo ključne pozicije in nadzorne funkcije, so to glavne zadeve, pri katerih lahko rešimo Slovenijo in napravimo dobro situacijo.« Minilo je leto dni, napredka ni videti in zdaj se je odločil za odhod iz PS. 

O špekulacijah, da ustanavlja novo poslansko skupino s Petrom Vilfanom in Marjanom Dolinškom, pravi, da ne držijo, saj ostaja samostojen poslanec. »Sam sem vstopil v politiko, sam sem ocenil, da je trenutek, ko se ni nič naredilo, da izstopim iz PS.« 

Dobovška smo povprašali še, ali so k njegovi odločitvi pripomogli zapleti in neodločenost glede privatizacije državnega premoženja. »Vedno sem zagovarjal prodajo tistega, česar mi ne znamo upravljati ali ne moremo. Nisem pa za prodajo samo za to, da bi od tega odsekali neke mreže, ki se napajajo iz tega denarja. Pravim, da je s pravim nadzorom še vedno možno nekatera podjetja pametno upravljati. To bi se dalo urediti in to je bil naš cilj,« je še odgovoril. 

Zanimivo je, da je Rok Kunej, tiskovni predstavnik poslanske skupine SMC, le minuto po pogovoru z Dobovškom za naš portal dejal, da je Dobovšek izstopil iz osebnih razlogov. Dopoldne je sicer še trdil, da Dobovšek ni izstopil.

V PS SMC o osebnih Dobovškovih razlogih

Iz SMC so posredovali precej suhoparen odziv na Dobovškov izstop iz poslanske skupine. Pravijo, da so njegovo sporočilo sprejeli danes. »Po naknadnem pogovoru z njim smo se seznanili z razlogi za njegovo odločitev, ki so osebne narave. Poslanska skupina obžaluje, vendar sprejema njegovo dokončno odločitev. Glede na dosedanje delo v poslanski skupini pričakujemo, da bomo kljub njegovemu izstopu iz poslanske skupine nadaljevali z dobrim sodelovanjem.«

 

Deli s prijatelji