RAZPAD POSLANSKE SKUPINE

Krizni sestanek v SMC: prepričujejo Dobovška

Objavljeno 01. julij 2015 16.59 | Posodobljeno 01. julij 2015 17.26 | Piše: A. B, K. K., T. L.

Po nekaterih informacijah Dobovšek s Petrom Vilfanom in nekaterimi kolegi iz SMC dela novo poslansko skupino.

LJUBLJANA – Predsedniku vlade Miru Cerarju razpada poslanska skupina. Popoldne so se sestali na izrednem sestanku, po naših zanesljivih informacijah več različnih virov zato, ker se je Bojan Dobovšek odločil še za izstop iz poslanske skupine. Dobovška smo sicer klicali že okoli 12. ure, a se ni javil. Nam je pa tiskovni predstavnik poslanske skupine Rok Kunej dejal, da informacija o Dobovškovem izstopu iz poslanske skupine SMC ni resnična.

Toda zdajšnje informacije iz državnega zbora (DZ) kažejo, da ta trditev ni resnična. SMC namreč zaseda. Klicali smo vodjo poslanske skupine SMC Simono Kustec Lipicer, ki pa je na vprašanje, ali drži, da zasedajo, odgovorila: »Najprej me zanima, kje ste dobili mojo telefonsko številko.« Več se Kustec Lipicerjeva, ki je do vstopa v parlament predavala na fakulteti za družbene vede, njeno telefonsko številko pa imajo številni študentje, ni bila pripravljena govoriti. Pravi, da imajo za komuniciranje z mediji tiskovne predstavnike.

Priklicali smo Karin Jurman, ki pravi: »Za zdaj tega ne morem komentirati, slišimo se lahko kasneje.«

Dobovšek bo po naših informacijah ustanovil novo poslansko skupino skupaj z nekdanjim poslancem Zavezništva Alenke Bratušek Petrom Vilfanom in nekaterimi kolegi iz SMC. Podobno kot Dobovšek naj bi razmišljal poslanec SMC Marjan Dolinšek. V ozadju naj bi bila pomembna tudi vloga Dobovškovega svaka Staneta Štumbergerja. Ta v strokovni javnosti velja za mojstra anonimk, ga je pa ob prihodu na oblast premier Miro Cerar zamenjal za Zorana Klemenčiča. Pred časom, ko je Dobovšek izstopal iz stranke SMC, se je špekuliralo, da bo prestopil v poslansko skupino Združene levice. 

Sicer pa je bil Dobovšek v Cerarjevi vladi tudi v igri za notranjega ministra, vendar je položaj zavrnil. Iz stranke SMC je izstopil že septembra lani,image ko so se tudi v javnosti razširile novice o hudi krizi v stranki. Je pa po izstopu Dobovšek še ostal član poslanske skupine stranke.

Septembra lani je bil Dobovšek glede izstopa iz stranke molčeč. Kot pa smo poročali,image naj bi bila pika na i strankarsko opravičevanje lažnega magistrskega naziva državnemu sekretarju na okoljskem ministrstvu Juretu Lebnu.

Deli s prijatelji