PO STEČAJU

Dobili odpovedi, delali bodo še naprej

Objavljeno 28. junij 2012 18.44 | Posodobljeno 28. junij 2012 18.45 | Piše: Mo. S., STA

Koliko delavcev bo ostalo v podjetju novega lastnika, bo znano prihodnji teden.

Dobili so odpovedi.

SLOVENSKA BISTRICA – Delavcem podjetja Almont iz Slovenske Bistrice je stečajna upraviteljica Romana Kruhar Puc danes razdelila sklepe o odpovedi delovnega razmerja. Nekaj ljudi bo delalo še naprej, da bodo izpolnili naročila, prihodnji teden pa naj bi bil znan seznam delavcev, ki bodo ostali v podjetju z novim lastnikom Alumero.

Tamkajšnji sindikalni predstavnik Matjaž Drozg je povedal, da so sklepe o odpovedi danes dobili vsi 104 delavci, s tem pa jim je začel teči 15-dnevni odpovedni rok. 61 delavcev bo po besedah Drozga moralo še naprej delati, da bodo izpolnili preostala naročila in opravili inventuro, preostalih 43 pa bo šlo na dopust do 13. julija, ko jim poteče odpovedni rok. Zatem se lahko prijavijo na zavod za zaposlovanje, kjer bodo počakali, dokler ne bo novi lastnik uredil vsega za ponovni zagon proizvodnje.

Niti aprilske plače niso dobili

Delavci Almonta so kljub stečaju v sredo stavkali, saj jim podjetje dolguje polovico aprilske in celo majsko plačo ter regres za letni dopust. Po besedah stečajne upraviteljice bodo ti dolgovi obravnavani kot prednostne terjatve in poplačani iz jamstvenega sklada, o čemer smo že pisali.

Deli s prijatelji