ALMONT

Plače in regresa niso dočakali, bodo pa dobili odpovedi

Objavljeno 28. junij 2012 10.12 | Posodobljeno 28. junij 2012 10.12 | Piše: T. L., STA

Okoli sto delavcev Almonta je v sredo začelo stavko.

Okoli sto delavcev Almonta je v sredo začelo stavko, danes pa dobijo odpovedi.

SLOVENSKA BISTRICA – Skorajda ne mine dane brez medijskih poročil o odpovedih delovnih razmerij. Tudi današnji ni izjema: delavcem podjetja Almont iz Slovenske Bistrice bo stečajna upraviteljica Romana Kruhar Puc danes razdelila sklepe o odpovedi delovnega razmerja, predstavniki zavoda za zaposlovanje pa jim bodo pojasnili nadaljnje postopke. Nekaj zaposlenih bo sicer lahko še delalo, predvsem tisti, ki so potrebni za končanje preteklih naročil.

Kje so aprilska in majska plača ter regres?

Okoli sto delavcev Almonta je v sredo začelo stavko, saj jim podjetje dolguje polovico aprilske in celo majsko plačo ter regres za letni dopust. Po besedah stečajne upraviteljice bodo ti dolgovi obravnavani kot prednostne terjatve in poplačani iz jamstvenega sklada.

Delavci so stavko po nekaj urah prekinili, saj jim je predstavnik avstrijskega partnerja Alumero predstavil namero za prevzem podjetja in delavcev. V Slovenski Bistrici želi poslovati sprva s polovico sedanjih delavcev, v prihodnje pa namerava zaposliti do 150 ljudi.

Več o tem naj bi bilo znanega v ponedeljek, ko ima vodstvo Alumera napovedan sestanek s Hypo Leasingom, ki je lastnik poslovnih prostorov in večine strojev Almonta. Delavci so stavko napovedali še pred uvedbo stečaja Almonta prejšnji teden. Za stečaj se je vodstvo odločilo po dolgotrajnem postopku potrjevanja prisilne poravnave.

Deli s prijatelji