JURŠA

Erjavec se je opravičil, ker je predlagal odhod iz vlade

Jurša pravi, da Desus ostaja v koaliciji in da bodo preučili možnost morebitnega sodelovanja s poslansko skupino SMC.
Fotografija: Volilni kongres stranke Desus, Karl Erjavec, 5. 12. 2020. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Volilni kongres stranke Desus, Karl Erjavec, 5. 12. 2020. FOTO: Blaž Samec

DeSUS ostaja v vladni koaliciji, je po srečanju članov vodstva stranke s poslansko skupino povedal njen vodja Franc Jurša. Predsednik DeSUS Karl Erjavec se je, kot pravi, opravičil za ponedeljkovo razpravo, ko je tudi predlagal odhod iz vlade. Po Jurševih besedah pa bodo v prihodnjih dneh preučili možnost sodelovanja s poslansko skupino SMC.
     
Jurša je današnji sestanek označil za zelo konstruktiven, takšen kot so si ga želeli. Po njegovem mnenju so zelo blizu poenotenju stališča v stranki. Erjavec, ki je v ponedeljek, le dva dni po vnovični izvolitvi za predsednika stranke, med drugim predlagal odhod DeSUS iz koalicije, je po Jurševih besedah danes ocenil, da morda v ponedeljek ni bila najboljša razprava.
Erjavca se sicer omenja kot možnega mandatarja morebitne nove vlade, v katero vabijo tudi poslance SMC in DeSUS. Današnje srečanje v DZ je zapustil brez izjav.

Organi stranke DeSUS bodo zasedali predvidoma v prihodnjih desetih dneh, odločali pa bodo o morebitnem sodelovanju poslanskih skupin SMC in DeSUS. Jurša je sicer poudaril, da se morata o morebitnem sodelovanju odločiti obe stranki.
Pojasnil je še, da bodo s SMC ustanovili delovno skupino, ki bo preučila možnosti sodelovanja na ravni poslanskih skupin.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije