PO PRAVICO NA SODIŠČE

»Danes so v UKC evtanazirali zdravnika«

Objavljeno 15. januar 2015 21.09 | Posodobljeno 15. januar 2015 21.09 | Piše: STA, Mo. S.

Zagovornik zdravnika Ivana Radana je prepričan, da vodstvu kliničnega centra v Ljubljani manjka smisla za odgovornost.

V UKC Ljubljana je deklica umrla zaradi poškodb.

LJUBLJANA – Zdravnik Ivan Radan, ki je danes v UKC Ljubljana dobil odpoved delovnega razmerja zaradi domnevne evtanazije, se namerava pritožiti na delovno in socialno sodišče, je potrdil njegov zagovornik Milan Krstić. Pravi namreč, da vodstvo nima razlogov za odpustitev.

Krstić pravi, da je zdravnik opozarjal na stanje na oddelku ter da komisija, ki je opravila izredni strokovni nadzor nad njegovim delom, ni mogla ugotoviti, ali je bolniku dejansko dal kalijev klorid in s tem povzročil njegovo smrt. Po njegovem mnenju Radan s svojimi dejanji ni omajal ugleda kliničnega centra, pač pa je le razgrnil resnico, kako se z bolniki na intenzivni terapiji nevrološke klinike ravna. »Resnica ne more omajati ugleda,« je dodal. Kritičen je bil do strokovnega direktorja nevrološke klinike Davida B. Voduška, saj da ni nič storil, da bi izboljšal stanje na oddelkih, ob tem pa ostaja na svojem položaju. »Danes so v UKC evtanazirali zdravnika,« še pravi Radanov zagovornik, ki sicer priznava, da Radan nima smisla za humor, in dodaja, da tudi vodstvo UKC Ljubljana nima smisla za odgovornost.

Radan je po ugotovitvah komisije, ki je opravila izredni strokovni nadzor, neozdravljivo bolnemu bolniku verjetno res skrajšal življenje s kalijem, a materialnih dokazov za to ni. Vseeno je ostal brez službe, prav tako je primer spodnesel stolčke njegovih neposredno nadrejenih. Policija primer še preiskuje.

Preberite še: Zdravnikov odvetnik prepričan, da UKC krši zakonodajoFOTO: To so zapisali ob domnevni evtanazijiZdravniku grozi odpoved, sledijo menjave v UKC

Deli s prijatelji