AFERA EVTANAZIJA

Zdravnikov odvetnik prepričan, da UKC krši zakonodajo

Objavljeno 15. januar 2015 19.00 | Posodobljeno 15. januar 2015 19.00 | Piše: P. Pa.

Odvetnik Milan Krstić trdi, da UKC v postopkih izredne odpovedi ni ravnal po predpisih.

Šesti dan, odkar so zdravniki umaknili soglasja za nadurno delo, v Univerizitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana ne obvladujejo več položaja.

LJUBLJANA – Odvetnik odpuščenega zdravnika Ivana Radana, ki je osumljen evtanazije, je prepričan, da je bila v postopku izredne odpovedi kršena zakonodaja. A v UKC so na današnji novinarski konferenci zatrdili, da so primer dobro in podrobno preučili, zato so prepričani, da so bili postopki izpeljani v skladu z zakonodajo.

Vodstvo UKC je o izsledkih notranjega nadzora obvestilo tudi zdravniško zbornico, zato zdaj Radanu poleg izgube službe v UKC grozi tudi izguba zdravniške licence. Zaradi dogodka pa je vodstvo UKC začelo tudi postopke za zamenjavo predstojnice na oddelku za vaskularno nevrologijo in intenzivno nevrološko terapijo Bojane Žvan in predstojnika intenzivnega oddelka nevrološke klinike Viktorja Šviglja.

Kaj so zapisali v poročilu izrednega notranjega nadzora, preberite tukaj.

Pojasnila zahteva tudi ministrstvo

Na današnjo predstavitev ugotovitev izrednega nadzora so se odzvali tudi na ministrstvu za zdravje. »V prvi vrsti je za to, da do dogodkov, ki kakor koli ogrožajo paciente, ne prihaja, odgovorna posamezna bolnišnica. Dogodek, ki se je zgodil v UKC Ljubljana, jemljemo zelo resno. Od UKC Ljubljana smo zahtevali poročilo internega nadzora in informacijo o tem, kako imajo urejen sistem kakovosti in varnosti zdravstvene obravnave pacientov. Na podlagi prejetega se bomo odločili, ali bomo kakor koli dodatno ukrepali,« so zapisali v izjavi za javnost. 

Dodali so še, da ima ministrstvo za zdravje sicer možnost, da poda pobudo za izredni strokovni nadzor Zdravniški zbornici Slovenije ali nadzor nad delom v zdravstveni negi.

 


 

Deli s prijatelji