POPOLNE ZAPORE

Če ni treba, ne hodite v BTC: vozniki že krožijo in iščejo izhod

Od petka do nedelje bo Ljubljana z okolico že tradicionalno v znamenju kolesarjenja in maratona Franja.
Fotografija: Vikend v znamenju največjega kolesarskega dogodka v Sloveniji. FOTO: Ljubo Vukelić, Delo
Odpri galerijo
Vikend v znamenju največjega kolesarskega dogodka v Sloveniji. FOTO: Ljubo Vukelić, Delo

LJUBLJANA – Ta konec tedna poteka maraton Franja. Danes med 15. in 21. uro bo popolna zapora na relaciji Ljubljana–Šmartinska cesta–Sneberje–Dragomelj–Domžale in obratno.

Vrhunec največjega kolesarskega dogodka v Sloveniji bosta nedeljska veliki in mali maraton s startom in ciljem v ljubljanskem nakupovalnem centru BTC.

Dogodek voznikom že povzroča nevšečnosti, saj so zaradi dirke zaprte nekatere ceste v bližini BTC ter ob trasi. Danes bodo zaprti vsi priključki na traso, bo pa Šmartinska cesta (BTC) iz smeri Novih Jarš proti glavni železniški postaji normalno prevozna. V smeri proti Novim Jaršam bo zapora postavljena v križišču s Kajuhovo ulico in Jarško cesto. V križišču v Šentjakobu bosta zaprti Šmartinska cesta in cesta proti Domžalam. Promet bo mogoč proti Črnučam in Litiji. Trasa od Šentjakoba do Domžal bo zaprta do središča Domžal, Ljubljanska cesta, Kolodvorska cesta do križišča.

FOTO: Tomi Lombar, Delo
FOTO: Tomi Lombar, Delo

V soboto je bila popolna zapora na delih celotne trase za ves promet med 16.00 in 18.30. Zaprti bodo vsi priključki na traso, Šmartinska cesta bo iz smeri Novih Jarš proti glavni železniški postaji normalno prevozna. V smeri proti Novim Jaršam bo zapora postavljena v križišču s Kajuhovo ulico in Jarško cesto.

V nedeljo bo zapora ob 9. uri in bo trajala do 17. ure. V tem času bo promet oviran na relaciji BTC–Ljubljana–Vrhnika–Logatec–Godovič–Idrija–Cerkno–Kladje–Gorenja vas–Škofja Loka–Zbilje–Vodice–Tacen–BTC Ljubljana, pa tudi na relaciji Dolgi most–Dobrova–Horjul–Vrzdenec–Suhi Dol–Gorenja vas.

Obvestilo o zaporah cest.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije