SPORNA AKREDITACIJA

Bratuškova ni ovadila fotoreporterja Božiča

Objavljeno 27. marec 2013 23.46 | Posodobljeno 27. marec 2013 23.46 | Piše: STA, S. U.

So pa v DZ potrdili, da so ovadbo podale pristojne službe DZ.

LJUBLJANA – Premierka Alenka Bratušek ni podala ovadbe zoper fotoreporterja Janija Božiča, so sporočili iz urada vlade za komuniciranje, potem ko so danes mediji pisali o tem, da naj bi bila ovadbo podala ravno Bratuškova. So pa za STA v DZ potrdili, da so ovadbo podale pristojne službe DZ.

Mediji so namreč danes pisali, da so policisti PP Ljubljana Moste danes Božiča povabili na zaslišanje zaradi suma storitve kaznivega dejanja kršitve tajnosti občil. Policista pa da naj bi mu dejala, da je ovadbo vložila Bratuškova.

Preberite še: Prioriteta nove vlade je obračun z novinarji?

Božiču akreditacijo odvzeli zaradi fotografije esemesa Bratuškove

V DZ so Božiču akreditacijo odvzeli zaradi fotografije esemesa Bratuškove. Kot so pojasnili v službi za odnose z javnostjo, pogoji za delo predstavnikov medijev v DZ namreč ne dovoljujejo tovrstnih bližnjih posnetkov. O primeru so obvestili tudi informacijsko pooblaščenko in častni razsodišči novinarskih združenj.

V Združenju novinarjev in publicistov so v torek sicer opozorili, da je vodstvo DZ pri odvzemu akreditacije Božiču obšlo predvideni dvostopenjski postopek, ki ga predvidevajo pogoji za delo predstavnikov medijev v DZ. Na prvi stopnji namreč postopek predvideva zgolj opomin, odvzem akreditacije pa šele, če se kršitve ponovijo.
 

Deli s prijatelji