KAZENSKI PREGON

Prioriteta nove vlade je obračun z novinarji?

Objavljeno 27. marec 2013 18.57 | Posodobljeno 27. marec 2013 18.57 | Piše: S. U.

Združenje novinarjev in publicistov je zgroženo zaradi kazenskega pregona, ki ga je zoper Janija Božiča sprožila predsednica vlade.

Pri Združenju novinarjev in publicistov menijo, da prioriteta nove vlade ne bo spopad z gospodarsko krizo v državi, ampak obračun z mediji.

LJUBLJANA – Združenje novinarjev in publicistov je še vedno zgroženo zaradi kazenskega pregona, ki ga je zoper fotoreporterja Janija Božiča sprožila predsednica vlade Alenka Bratušek. Urednika in ustvarjalca spletnega portala podlupo.net sta namreč danes obiskala policista in mu izročila vabilo na zaslišanje zaradi suma storitve kaznivega dejanja kršitve tajnosti občil med opravljanjem novinarskega dela v državnem zboru (DZ).

Preberite še: Državni zbor krši lastna pravila

Politike delitev, zaničevanja, žalitev in strahu očitno ni konec

»V združenju smo nad ravnanjem predsednice vlade še posebej ogorčeni, ker je ob izvolitvi za mandatarko pred poslanci zagotovila, da je konec politike delitev, zaničevanja, žalitev in strahu. S kazenskim pregonom fotoreporterja sporoča ravno nasprotno, da se morajo novinarji in fotografi bati njene oblasti. Njen prvi ukrep po prevzemu vlade pa kaže, da njena prioriteta očitno ne bo spopad z gospodarsko krizo v državi, ampak obračun nad mediji, ki niso po njeni volji,« so zapisali pri združenju.

Deli s prijatelji