IZVOLJENI

Bratuškova: To je naša in moja nova vlada

Objavljeno 20. marec 2013 21.55 | Posodobljeno 20. marec 2013 23.24 | Piše: P. J.
Ključne besede: Alenka Bratušek

Poslanci so z 52 glasovi za in s 35 glasovi proti potrdili novo vlado.

LJUBLJANA – Okoli osme ure zvečer je državni zbor z 52 glasovi za in s 35 glasovi proti potrdil listo ministrskih kandidatov v vladi Alenke Bratušek. Sledila je še zaprisega pred poslanci. Poleg poslancev koalicijskih strank so ministrsko listo podprli še nepovezani poslanec Borut Ambrožič in oba poslanca narodnih manjšin.

»Poslanke in poslanci so danes izkazali zaupanje v skupino ljudi. To je naša in moja nova vlada. V veliko čast mi je, da bom lahko to ekipo vodila na poti pozitivnih sprememb in napredka. Storili bomo vse, da bomo zaupanje upravičili.« Dejala je, da odločitve, ki jih bodo sprejemali, ne bodo vedno lahke. Dodala je, da se zavedajo, da je čas za preigravanje in politične kalkulacije minil. »Kdor misli, da nam lahko uspe razdeljenim in med seboj skreganim, se moti.« Nadaljevala je, da verjame in zaupa vladi, da bodo našli boljšo prihodnost. 

Kako je potekala razprava v državnem zboru lahko preberete tukaj. 

Glede kadrovanja je dejala, da se nameravajo z vsemi, ki so bili v zadnjih tednih imenovani na položaje, pogovoriti.

O tem, kako se namerava osamosvojiti od Zorana Jankovića, pa je dejala, da se ji od Jankovića ni treba osamosvajati. »Tisti, ki poznate Jankovića, veste, da on ne more biti v ozadju, saj je on vedno v ospredju.« »Na časopisne članke ne bom reagirala, se pa bom z vsakim od ministrov pogovorila, da vidim, kaj je na stvari,« je še odgovorila na vprašanje o tem, ali je ponosna na vse svoje ministrske kandidate. 

Deli s prijatelji