STANOVANJE

Bo Bratuškova odslovila Zanoškarja?

Objavljeno 27. januar 2014 21.40 | Posodobljeno 27. januar 2014 21.42 | Piše: Mo. S.

Poslanec PS ima službeno stanovanje, v katerem naj bi bival njegov 33-letni sin, medtem ko sam prejema nadomestilo za ločeno življenje.

Matjaž Zanoškar.

LJUBLJANA – Poslanec Matjaž Zanoškar (PS) ima v Ljubljani službeno stanovanje, v katerem pa večinoma prebiva njegov 33-letni sin Miha. Ali tam res živi, ni povedal, ga pa uporablja tako pogosto, da se je na tem naslovu celo prijavil v telefonski imenik. Danes je državni zbor (DZ) Zanoškarja zaprosil za pojasnilo v zvezi s tem, saj je nenavadno, da v njegovem stanovanju živi njegov sin, medtem ko sam prejema nadomestilo za ločeno življenje.

Dve leti ga niso videli »doma«

Če poslančevi otroci v njegovem službenem stanovanju res prebivajo, jih mora poslanec prijaviti, kdo dejansko v tem stanovanju živi, pa DZ ne preverja, saj za to, kot so pojasnili za STA, ni zakonske podlage. Novinarji Sveta na Kanalu A so Miho danes sicer iskali na njegovem naslovu na Koroškem, a so sosedje povedali, da ga že kakšni dve leti niso videli. Izhajajoč iz sklenjene najemne pogodbe naj bi Zanoškar v najetem stanovanju živel sam, prav tako ni zaprosil za soglasje lastnika za oddajo v podnajem.

Pojasnjeval bo 

Zanoškar je pojasnil, da se je pravkar vrnil iz tujine, zdaj pa bere vse prispevke v zvezi z njim. Napovedal je, da bo podrobnosti pojasnil na novinarski konferenci v torek dopoldne, natančna ura pa še ni znana. Po poročanju Sveta na Kanalu A bo namestitev sina v njegovem stanovanju jutri pojasnjeval tudi poslancem, nato pa bo padla odločitev o morebitnih sankcijah. Pojasnjeval bo tudi zaposlitev svojega starejšega sina Marka, o čemer smo že poročali image.

Deli s prijatelji