V POLITIČNEM POKOJU

Angelca Likovič v bitko za poslanko? Tako zadovoljno se je oglasila iz pokoja

Nekdanja predsedniška kandidatka se ne namerava vključiti v profesionalno politiko. Zaupala nam je, kako s soprogom uživa v pokoju.
Fotografija: Upokojenka Angelca Likovič je nekdanja osnovnošolska ravnateljica, komentatorka v resničnostnih šovih in političarka, ves čas pa dejavno deluje kot zagovornica družinskih vrednot. FOTO: Voranc Vogel, Delo
Odpri galerijo
Upokojenka Angelca Likovič je nekdanja osnovnošolska ravnateljica, komentatorka v resničnostnih šovih in političarka, ves čas pa dejavno deluje kot zagovornica družinskih vrednot. FOTO: Voranc Vogel, Delo

Zunajparlamentarne stranke se pripravljajo na volitve, na katerih bodo merile na prestop parlamentarnega praga. Te dni se je na spletnih omrežjih s hvalo predsedniku države Janezu Janši oglasila tudi nekdanja predsedniška kandidatka in dolgoletna ravnateljica Angelca Likovič, ki, kot pravi, aktivno spremlja politiko, a se kljub »zgodovinskim volitvam« aprila letos ne namerava vključiti v profesionalno politiko.

Sedeminsedemdesetletna nekdanja pedagoginja in političarka tudi v pokoju aktivno spremlja dogajanje na slovenskem političnem parketu in je dejavna v neparlamentani stranki Za Slovenijo – Glas za otroke in družino, a koraka naprej v politiki letos ne namerava narediti. Tudi če bi jo Janša, ki ga zelo ceni, osebno povabil, da kandidira na spomladanskih volitvah, bi ga zavrnila. »V profesionalno politiko se ne nameravam vključiti. Jaz sem v pokoju in res uživam. Veliko sem v Savudriji in v moji rojstni vasi Blečji Vrh, kjer imam vikend in koristim vse mogoče pohodne poti,« je zadovoljno pojasnila.

image_alt
Vse več staršev otrok ne pošilja v šole, Likovičeva opozarja na trajne posledice

»Te volitve bodo zgodovinske, to se mora zavedati slovenski narod. Zmagati morajo desne stranke z evropskimi krščanskimi vrednotami, le tako bomo šli naprej v napredek na vseh področjih. Še en mandat bi moral biti predsednik vlade Janez Janša, ki je izredno sposoben politik, svet ga zelo ceni, doma pa mu levičarji ne priznavajo nobenega uspeha. Ne razumem, kako levičarji izkoriščajo tudi korono za svoje politične interese. Narejena je bila velika škoda s proticepilstvom v zdravstvu in za vse tiste bolnike, ki so potrebovali zdravniško pomoč, pa niso zboleli za covidom,« je komentirala trenutno politično stanje v povezavi s pandemijo.

Na povabilo predsedniške kandidatke leta 20217 Angelce Likovič so ostali kandidati prišli na potico k njen v Grosuplje. FOTO: Blaž Samec, Delo
Na povabilo predsedniške kandidatke leta 20217 Angelce Likovič so ostali kandidati prišli na potico k njen v Grosuplje. FOTO: Blaž Samec, Delo
Drobne trenutke sprostitve najde v obdelovanju zemlje v Savudriji, kjer pridela vso svojo zelenjavo in tudi kakije, kivije, grozdje in tudi oljčno olje, ponosno našteje. V kratkem bo praznovala svoj 78. rojstni dan in je že v veselem pričakovanju soprogovega darila. »Za ta dogodek mi bo moj mož (Andrej, op. p.) povsem na novo opremil kuhinjo, v kateri bom še z večjim veseljem kuhala in pekla še boljše potice«.

Kot nekdanja predsedniška kandidatka nam je pred prihajajočimi volitvami še razkrila, kateri politični program bi bil za upokojence najboljši. »Prebivalstvo v svetu in tudi v Sloveniji se stara, zato je nujno treba pospešiti gradnjo ustreznih domov za starejše. Treba je organizirati večjo pomoč na domu. Vsak si želi biti  čim dlje v svojem okolju. Starejše je treba čim več vključevati v najrazličnejše aktivnosti tudi v kraju, da se ne čutijo izrinjeni. Sedanja vlada je v zelo kratkem času naredila zelo veliko za nas upokojence in smo ji lahko hvaležni.V stranki Za Slovenijo – Glas za otroke in družine, v kateri aktivno sodelujem, se zavedamo, kako so stari starši pomembni pri pomoči mladi družini. Oni z veseljem popazijo za vnuke, radi jim kuhajo kosilo, jih gredo počakat pred šolo – varna pot domov. Zato so izrednega pomena odnosi med starimi starši in mlado družino. Mnogokrat stari starši tudi finančno pomagajo mladi družini,« je na kratko strnila svoje besede.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije