NEVARNA VOŽNJA

Previdno z deljenimi prevozi: štirje mrtvi, Slovenije niso dočakali

Nesrečo je preživel le eden izmed potnikov. 
Fotografija: Deljeni prevozi so lahko tudi tvegani. FOTO: Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Deljeni prevozi so lahko tudi tvegani. FOTO: Getty Images, Istockphoto

LIPOVAC – Huda nesreča, ki se je zgodila na hrvaški avtocesti, je sprožila številna vprašanja. Po ugotovitvah hrvaških policistov je voznik osebnega avtomobila škoda octavia ljubljanskih registrskih oznak zaspal in odletel s cestišča ter treščil v zaščitno ograjo avtoceste.

V nesreči so umrle štiri osebe, ki v avtomobilu niso uporabljale varnostnega pasu, in sicer: 43-letna Aleksandra Janković, 47-letni Žikica Janković, 42-letna Verica Rašićin in 14-letni deček N. R. Peti udeleženec, sovoznik v octavii, 28-letni Dragan Vučićević, ki je bil edini pripet z varnostnim pasom, je bil poškodovan in so ga odpeljali v splošno bolnišnico v Vinkovce. Od tam so sporočili, da je njegovo stanje stabilno in da poškodbe niso hujše narave.

Deljeni prevozi 

Vučićević se je prek deljenih prevozov dogovoril za pot v Slovenijo, kamor je odšel iskat službo. Bil je edini izmed potnikov, ki se je pripel z varnostnim pasom. Ostali štirje so ob močnem trku zleteli iz vozila in mrtvi obležali. Strokovnjaki že opozarjajo, da znajo biti tovrstni deljeni prevozi tudi tvegani, saj v večini primerov v vozilo sedate k neznanemu vozniku. Pomembno je, da se vedno pripnemo z varnostnim pasom, prav ta je Vučićeviću rešil življenje. Omenjena peterica se je našla na facebooku v skupini za delitev prevozov. Na ta način potujejo mnogi potniki, saj lahko prihranimo kakšen evro, vendar pa to prinese tudi določena tveganja, piše Večernji list.

Največje tveganje prinaša dejstvo, da ne poznamo voznika niti njegovih navad. Lahko se zgodi, da je nenaspan ali celo pod vplivom alkohola. Vsekakor moramo biti pri tovrstnih deljenih prevozih previdni in najmanj, kar lahko naredimo, je, da se pripnemo z varnostnim pasom in z voznikom govorim, da ga slučajno ne bi premagal spanec.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije