NISO BILI PRIPETI

FOTO: Aleksandro (43), Žikico (47), Verico (42) in dečka (14) je vrglo iz škode v smrt

Huda prometna nesreča škode ljubljanskih registrskih oznak na avtocesti bratstva in enotnosti zahtevala štiri smrtne žrtve.
Fotografija: Grozovita nesreča se je pripetila na nekdanji avtocesti bratstva in enotnosti. FOTO: HTV
Odpri galerijo
Grozovita nesreča se je pripetila na nekdanji avtocesti bratstva in enotnosti. FOTO: HTV

ŽUPANJA – V zadnjem času pogosto poročamo o hudih prometnih nesrečah vozil s slovenskimi registrskimi oznakami, ki se dogajajo na cestah bivše skupne države, zlasti na Hrvaškem ter v Bosni in Hercegovini. In najhujša izmed treh grozovitih nesreč, ki so se zgodile v zadnjem mesecu dni, se je zgodila v noči med sredo in četrtkom na nekdanji avtocesti bratstva in enotnosti, med Beogradom in Zagrebom.

Umrle štiri osebe

Kakšne pol ure po polnoči se je nesreča zgodila pri počivališču Bošnjaci, v bližini Županje, v smeri Zagreba oziroma Ljubljane, kjer so menda živeli udeleženci nesreče. Po ugotovitvah hrvaških policistov je voznik osebnega avtomobila škoda octavia ljubljanski registrskih oznak zaspal in odletel s cestišča ter treščil v zaščitno ograjo avtoceste. V nesreči so umrle štiri osebe, ki v avtomobilu niso uporabljale varnostnega pasu, in sicer: 43-letna Aleksandra Janković, 47-letni Žikica Janković, 42-letna Verica Rašić in 14-letni deček N. R. Peti udeleženec, sovoznik v octavii, 28-letni Dragan Vučićević, ki je bil edini pripet z varnostnim pasom, je bil poškodovan in so ga odpeljali v splošno bolnišnico v Vinkovce. Od tam so sporočili, da je njegovo stanje stabilno in da poškodbe niso hujše narave.   

Vozilo močno poškodovano

Velja še omeniti, da je bila škoda octavia karavan po nesreči prepeljana do avtomehanika v Županji. Vozilo je bilo močno poškodovano, obe zračni blazini sta bili aktivirani in zanimivo je, da je merilnik hitrosti ostal blokiran pri približno 140 km/h. Medtem očividci nesreče pravijo, da so bila vsa vrata avtomobila odprta ter da je vse, ki so umrli, dobesedno pometalo iz avta med trkom. Edino preživeli sovoznik je ostal v avtu.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije