SUPERMAMA

Sladki dvojčici v naravni velikosti izdelovala 120 ur

Fotografije izvirnih tort so spletna uspešnica. Spekla jih je za prvi rojstni dan svojih hčerkic.
Fotografija: Torta, ki je ne bosta nikoli pozabili. FOTO: Lara Mason
Odpri galerijo
Torta, ki je ne bosta nikoli pozabili. FOTO: Lara Mason

Lara Mason je želela hčerkama Lily in Lyli za prvi rojstni dan pripraviti nekaj posebnega. Mlada mamica iz britanskega Walsalla se je odločila speči prav posebno torto v obliki svojih dvojčic v naravni velikosti. To je 31-letnici tudi uspelo, potem ko je 120 ur oblikovala slaščičarski mojstrovini iz štirih kilogramov masla, treh kilogramov glazure, petih kilogramov čokolade, 44 jajc in debelih dveh kilogramov moke.
Malčici sta bili nad darilom navdušeni, kar je razvidno s fotografij, ki jih je Lara objavila na spletu. Rezultat je še bolj razburljiv, ker je Lara amaterka. »Ves čas sem bila pod pritiskom, kaj naj naredim za njun rojstni dan. Včasih sem spekla kakšno torto, nikoli pa to ni bil moj poklic. Nisem povsem zadovoljna z izidom, na koncu sem morala pohiteti, povrhu je Lyla minuli teden zbolela,« je povedala Lara. »Zdaj že vem, da bom potrebovala več mesecev, da bom znova očistila parket, ampak se je izplačalo.«

Največ časa je seveda porabila za oblikovanje otrok, lasje so narejeni iz vlečenega sladkorja, kar pomeni, da je morala vsak las narediti posebej. »To je bil nedvomno najtežji del, mi je pa na koncu uspelo, zelo sta ljubki.« Poleg modelov hčerkic je izdelala še štiri torte in nato postavila vse skupaj, da je bilo videti, kot da se štiri dekleta obmetavajo s hrano. To pa ni bilo prvič, da je Lara dokazala svoj slaščičarski talent. Leta 2013 je zmagala na mednarodnem tekmovanju v oblikovanju tort, ko je izdelala 165-centimetrskega kapitana Jacka Sparrowa iz filma Pirati s Karibov, dve leti pozneje pa je na pekovskem tekmovanju slavila s torto v obliki britanskega princa Georgea. Njena največja želja je, da bi lahko nekoč poučevala peko tort.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije