VRNITEV

Zahovič in Rudonja spet v reprezentanci

Objavljeno 16. april 2012 12.29 | Posodobljeno 16. april 2012 12.29 | Piše: Drago Perko

Luka in Roy sta sinova slavnih očetov: Zahovič trese mreže pri Mariboru, Roy igra v Angliji.

Oče in sin – Mladen in Roy (foto: Drago Perko).

Nekdanja asa in sopisca slovenske nogometne pravljice Zlatko Zahovič in Mladen Rudonja sta ostala v nogometnih vodah, tudi zavoljo svojih sinov, ki danes ponosno nosita dres slovenske reprezentance do 17 let. Prihodnji mesec od 4. do 13. maja naše golobradce čaka evropsko prvenstvo na domačih tleh, cilj je polfinale. Poprej se bo treba dobro odrezati v predtekmovalni skupini z Nizozemci, Poljaki in Belgijci.

Trije sinovi Rudonja

Pri tem bosta skušala po najboljših močeh pomagati tudi Roy Rudonja in Luka Zahovič.
 Turbo Rudi je oče treh sinov – 9-letnega Raya, 11-letnega Roba in 17-letnega Roya. Vsi trije so zapisani okroglemu usnju. »Težko pade z jablane hruška, kajne?« v svojem šaljivem tonu komentira Mladen. Roy se je odločil, da svojo nogometno pot nadaljuje v Angliji, kjer je lani marca sklenil dveletno pogodbo z Leicester Cityjem. »Vesel sem, ker je srečen in zadovoljen, ko igra nogomet in uživa v njem. To šteje! Drugo ni pomembno. Sam se je odločil za Anglijo, jaz sem mu le pomagal pri realizaciji, ker pač tam dobro delajo z mladimi, mlajša sinova pa vadita v Dekanih,« pojasni oče.

Nogomet redko na meniju

Izvemo tudi, da doma za mizo ni veliko govora o nogometu. »Če kdo kaj vpraša, mu povem, sicer pa je nogomet redko na meniju.« Roy ima zahteven urnik. Živi v Angliji, kjer tudi obiskuje šolo, igra pa v prvi mladinski angleški ligi. »V Angliji stavijo na fizično igro, to mi ugaja,« spregovori Roy, ki je v ponedeljek priletel v Slovenijo, da bi igral za reprezentanco do 17, ki se je v Mariboru pomerila z leto dni starejšo državno izbrano vrsto. Ni mu težko iti na dolgo pot. »Za klub in reprezentanco vedno daš vse od sebe, 100 odstotkov!« Roy se veseli evropskega prvenstva. »Ne bo lahko, a vsakogar lahko premagamo, nikogar se ne bojimo.«

Kaj mu najprej pade na pamet o očetovi karieri? »Gol proti Romuniji!« ne ovinkari in doda, da bi rad imel nekaj več očetove hitrosti. »Sem pa bolj tehnično podkovan!«

Tudi Zahovič ima tri otroke

Zlatku Zahoviču so se v zakonu s soprogo Jelko rodili trije otroci: leta 1995 sin Luka, dve leti kasneje hči Sara, pred dvema letoma pa hči Maja. Luka je stopil na očetovo pot in je napadalec, svoje mesto ima v mladinski ekipi vijoličastih pod mariborsko Kalvarijo. V reprezentanci nosi dres s številko 8, v slovenski kadetski ligi pa je v tej sezoni zabil pet zadetkov. Trenutno je poškodovan, a naj bi bil nared za nastop na evropskem prvenstvu.

Zlatko je ponosen na sina, a v javnosti ju skupaj še niso videli. Morda je bil Luka še najopaznejši na kvalifikacijski tekmi za uvrstitev na SP 2010, ko je v Ljudskem vrtu nosil slovensko zastavo.

Deli s prijatelji