RAZVAJAMO BRALCE

Terna: Z Novicami do tisoč evrov

Za upokojenko, ki bo letos stara 73 let in ki je z možem Janezom poročena že častitljivih 52 let, je seveda takšna vsota, ob precej skromni pokojnini, odlična novica.
Fotografija: FOTO: Dejan Javornik
Odpri galerijo
FOTO: Dejan Javornik

KRAŠNJA – »Seveda sem bila presenečena. Le kako ne bi bila, če pa še nikoli nisem zadela kaj več kot s kakšno srečko na lotu. To je res prava loterija.« Tako veselo se je na sredino praskanje posebne Ternine nalepke na naslovnici Slovenskih novic odzvala naša redna bralka Jožefa Pervinšek. Z nakupom časopisa je namreč dobila 1000 evrov.

Za upokojenko, ki bo letos stara 73 let in ki je z možem Janezom poročena že častitljivih 52 let, je seveda takšna vsota, ob precej skromni pokojnini, odlična novica. »Hčerka mi je rekla, naj grem na kakšno potovanje. Ampak sama ne bom šla,« ji je odgovorila. Pojasnila nam je, da mora doma skrbeti za 75-letnega moža, ki je na invalidskem vozičku. Poleg tega mora skrbeti za hišo, vrt, vsak dan tudi kuha. 52 let sta poročena, imata 4 vnuke in 8 pravnukov.

Na vrtu pozabi vse tegobe Jožefi, ki ima sina in hčerko in se lahko pohvali z osmimi pravnuki in štirimi vnuki, vsega tega ni težko postoriti. Doma se imajo namreč vsi zelo radi, kar razberemo tudi iz njenih besed, da bo nekaj denarja podarila vnukom in pravnukom. »Niti v sanjah si ne bi mislila, da bom kdaj kaj zadela. Fino je, če kaj dobiš,« doda gospa, ki ima tako mladosten glas, da skrije precej let. Zdravje, kot nadaljuje, ji še kar služi. Če pa jo kaj boli, raje ne razmišlja o tem. »Raje se odpravim na vrt in tako pozabim, da me kaj boli. Saj tudi časa nimam. Zame je 24 ur premalo,« nam razloži.

Z možem veliko prepotovala Ko je bil mož še zdrav, sta prepotovala kar precej sveta. Še danes ima lepe spomine na Egipt, Hurgado in Španijo. Sicer pa se, ko ji čas dopušča, zelo rada preda svoji največji strasti. In to je reševanje križank. »Zares, niti malo mi ni dolgčas,« še pravi optimistična Jožefa, ki tistega sredinega jutra, ko ji je vnukinja iz trgovine domov prinesla dobitne Slovenske novice, še dolgo ne bo pozabila.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije