ZVEZDANINA MODROST

Zvezdanina modrost: Hinko 

Objavljeno 30. april 2020 12.00 | Posodobljeno 30. april 2020 12.00 | Piše: Zvezdana Mlakar

Draga Zvezdana! Sem poročen moški v najboljših letih, imava enega otroka, življenje posvečava njemu, službi in temu, da se imava dobro. Jaz bi seksal vsak dan, ponosen sem na svoje sposobnosti, znam se posvetiti ženi in jo zadovoljiti. Vsakokrat ji pride in šele potem poskrbim zase. Ona ves čas mijavka o ljubezni, da se premalo pogovarjam z njo, jaz pa ji pravim, da moški komuniciramo na tak način. Kaj naj se menim z njo? Iskreno me ne zanima njeno mnenje o sosedi, njenem šefu, kako se počuti pri ginekologu ... Najrajši jo imam, ko ima v riti dva kozarca vina in je razigrana, še boljša je v postelji, ko pokadi kakšen joint. Vse, kar me zanima, je, da ni debela, razvampana, da ima seksi perilo, da je odlična v postelji, da mi vsak dan da, da je dobra in skrbna mama, da imam skuhano in oprano. Preprosto je in ničesar drugega ne potrebujem od nje. Ker mi, seveda, žena vsak dan ne da, sem se znašel še postrani in imam ljubico, ki bi mi dala dvakrat na dan, če bi lahko. Ta pa je prava mačka, že s SMS-ji me nakuri, da sem ves trd, ko pridem do nje. Ona nič ne mijavka, kaj bi moral narediti, koliko denarja še potrebujemo, ima nesposobnega moža, s katerim se ne daje več dol in ve, kje ji je mesto. Za dober fuk bi dala vse, tudi mir in nič zahtev. Zdaj pa ti, ki si tako pametna, povej, kaj je s tem narobe, pa tudi, zakaj so ljubice lahko tako fajn, žene pa skoraj vedno zaserjejo. Pa da ne boš mislila, da sem kakšen bedak, sem samo razumen moški, ki ve, da ženske potrebujete dober nateg, da ste zadovoljne. Zanima me tvoje mnenje, ker me žena za zdaj še ni dobila z drugo. Hinko  

Zvezdana MlakarFOTO: Peteruhan
Hinko!
Čestitam ti za tvojo pokončnost, ne razumem pa najbolje, kaj hočeš od mene.
S to čestitko sem se ti javno zahvalila, da zadovoljuješ slovenske ženske, in te prosim, da se ločiš in se posvetiš še mnogim nezadovoljenim ženskam, brez strahu, da bi te žena dobila pri tem plemenitem početju.
Nisem strokovnjakinja za seksualna vprašanja, se pa strinjam s tabo, da je v resnici tam zunaj, na slovenskih poljanah, mnogo, premnogo seksualno nepotešenih samskih in poročenih žensk. Videti je, da takšnih 'pravih' potentnih moških ni veliko in da vlada prava suša v naših logih.
To so naše velike zablode, ko verjamemo, da lahko spreminjamo druge. To so jalova pričakovanja, ki onesrečujejo.
 


Moški se po prvih mladostnih valovih svojih potreb očitno seksualno umirijo in usmerijo vse svoje spolne kreativne moči v pridobivanje denarja, grajenje kariere, vpliva in moči ali obiskovanje gostiln in nogometnih tekem ... Kot zgodovinski lovci se doma hitro nažrejo postane juhe in jih rajcajo skoki čez plot. To so potem edine seksualne eskapade, ki jih še doživijo v življenju. Mnogim se tudi tega ne da početi, saj se jim ne ljubi ločevati in spet ribariti, ker so jim med tem trebuhi zrasli čez mero in jim zastrli pogled tja dol.

No, malo sem se spustila na tvojo vibracijo in lahko bi posploševala in se delala norca še kar nekaj vrstic tega odgovora.
Hvala bogu, da niste vsi enaki, da so mnogi moški medtem že prilezli iz jamskih časov dinozavrov, da so uspeli ohraniti svoj spolni potencial in pri tem razvili še druge veščine civiliziranega človeka.
Ko sem spraševala svoje moške prijatelje, kaj naj ti odgovorim, so se vsi muzali, vsi pa so skoraj v en glas odgovorili, da se verjetno samo hvališ in da si skoraj zagotovo odvisen od viagre, da ti v postelji v resnici sploh ne gre dobro. Ne vem, je to ljubosumnost, je to res?

Pravzaprav sem ti hvaležna, da si mi pisal in nastavil ogledalo naši družbi. Vsi vemo, da so odnosi rak rana družbe, da sta laganje in pretvarjanje stalnici v naših odnosih in da smo zaradi tega kot družba vedno bolj nesrečni in oropani zaupanja, samozaupanja, spoštovanja in samospoštovanja. Gre za kulturo srca, komunikacijo, ki jo narekuje iskrena želja, da ti ravnaš z drugimi tako, kot si želiš, da bi drugi ravnali s tabo.
Se pravi, da si ti želiš odnosa z ženo, ki je poln seksa, ki ga ni nikoli dovolj, da si želiš, da delita mizo, posteljo, finance in kozarček vina. Želiš si, da imaš zraven še druge ženske in si na tem področju svoboden, da ti ni treba lagati. Žena naj si za svojo dušno hrano najde drugega sogovornika, in potem je vse lepo in prav.

Ne vem, kje ti vidiš problem?!
Aha, mogoče v ženi, ker se nisi iskreno pogovoril z njo o svojih željah in pričakovanjih? Hja, bo treba zbrati pogum vsaj zdaj, če ni že prepozno. Smo iskrenih odnosov sploh sposobni, sploh vemo, kdo smo in kaj si želimo v partnerstvu?
Laganje in pretvarjanje, manipulacija boli. Ni ga človeka, ki ga ne bi bolela in prizadela. Ponižujoče je in nespoštljivo. Zato nas velika večina enostavno molči in sprejema te bolečine, ker dobro vemo, da resnice nikoli nismo pripravljeni in sposobni sprejeti.
Če bi ti svoji bodoči ženi na začetku povedal, da ti seks pomeni največ in da se vidiš kot spolni zadovoljevalec neštetih nepotešenih žensk, da od nje ne pričakuješ zvestobe in da tudi sam ne boš zvest, dvomim, da bi te vzela resno in te odslovila. Mogoče bi ji bilo malo grenko pri srcu in bi si mislila, da te bo minilo.

To so naše velike zablode, ko verjamemo, da lahko spreminjamo druge. To so jalova pričakovanja, ki onesrečujejo.
Zdaj tudi tvoja, ker upaš, da te bo žena sprejela z vsemi tvojimi skoki čez plot, ko bo izvedela. Veš, da bo. Nimaš moči, da bi ti sam ustavil konje, dokler je še čas, ohranil zakon in čuval otroka. Nimaš te moči, nimaš teh miselnih potencialov, pišeš meni in upaš, da se bo žena spremenila.
Sprejmi odgovornost, dragi moj Hinko, pa če je prav ali ne, kar počneš!
Zvezdana
 
Deli s prijatelji