Zvezdana Mlakar: stik z naravo je njena meditacija

»Vedno pride on, osel, in jih preveri, če smo ta pravi, da lahko potem čohamo njegove oslice,«.
Fotografija: Zvezdana večkrat na dan obišče svoje osličke.
Odpri galerijo
Zvezdana večkrat na dan obišče svoje osličke.

Zvezdana Mlakar, čeprav je zaprta na lastnem posestvu, nima časa za poležavanje. Njene roke so žuljave, saj je iz dneva v dan skrbi za to, da bo imela njena družina bogat pridelek, med delom pa ji delajo družbo njene živali. Med njimi je cela čreda osličkov, ki jih je igralka pred kratkim preselila na večji travnik z gozdom, kjer lahko uživajo, ona pa ji na dan večkrat pozdravi.

»Vedno pride on, osel, in jih preveri, če smo ta pravi, da lahko potem čohamo njegove oslice,« pravi Zvezdana, ki je ob fotografiji, na kateri je svojemu osličku pritisnila poljub, zapisala, da ne more verjeti, da človek resnično lahko dvomi o tem, da ima živi svet okrog nas lastno inteligenco in občutke.


»Človek ni Bog, čeprav si to ves čas želi. Bog, ki vlada in deli dobro in slabo ter večno živi v raju. Tak Bog bi bil rad človek. V vsakem človeku pa je božja iskra dobrote, lepote, ljubezni. Temu klicu prisluhnimo in bodimo, kar smo, človek z veliko začetnico,« še pravi Zvezdana, ki še nikoli ni bila bolj povezana z naravo kot zadnje tedne, ko lahko svoji zemlji, njenim pridelkom in svojim prijateljicam živalim posveti sleherni trenutek.
 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas