ZVEZDE

Znani v zvezdah: Zoran Janković

Objavljeno 28. junij 2020 08.00 | Posodobljeno 28. junij 2020 08.00 | Piše: Mateja Blažič Zemljič

Težke zdravstvene preizkušnje.

Zoran Janković je po ascendentu strelec, njegov vladar je Jupiter, veliki dobrotnik zodiaka, ki je odlično položen v bika, na vrh hiše vsakodnevnega dela in zdravja. Prinaša mu srečo, nove poslovne priložnosti, denar, dobre sodelavce, zdi se, da je rojen pod srečno zvezdo, hkrati pa Jupiter skrbi za to, da se dobro izvleče iz redkih zdravstvenih in drugih vsakodnevnih težav. Vladarica 6. hiše zdravja je Venera, kar ga prav tako ščiti ter mu prinaša dolgo obdobje vitalnosti brez večjih zapletov.
image
Rojstna karta Zorana Jankovića

Vendar je v konjunkciji z Marsom in opoziciji s Plutonom, kar lahko predstavlja operacijo, obsevanje, da je treba enkrat nekaj odstraniti, a ker se ugodno veže na Saturn in Neptun, lahko postopno okreva, veliko upanja je, da se vse dobro izteče, posebno če čas zdravljenja izkoristi tudi za obrat navznoter ter sprostitev. Ena njegovih največjih šibkih točk je namreč stres, saj je nemirni Uran tik ob Luni, njun kvadrat s Saturnom in Neptunom pa nakazuje čustveno obremenjevanje in neko težo, ki jo nosi v sebi. Vzkipljiv je in borben, saj je Mars v kvadratu z ascendentom. Povrhu je Sonce, ki označuje človekovo splošno vitalnost, v opoziciji z Uranom, kar predstavlja nenehne šoke, spremembe, stres, nenadne preobrate, kar pusti posledice tako na telesu kot duši. Kljub vsemu pa je Sonce tudi v trigonu z Jupitrom, njegovim vladarjem, kar je tretja odlična zaščita v primeru nevšečnosti, tudi z zdravjem.

Da zdravstveno trenutno ni najboljše, kot smo slišali, kaže tudi njegova karta. Čaka ga leto vzponov in padcev pri ukvarjanju z zdravstveno problematiko. Pr. Luna prestopa iz optimističnega in uspešnega strelca v prizemljenega kozoroga. Naslednji dve leti in pol bo delal red v življenju. Če so ga pretekli dve leti spremljali blagoslovi, ga bodo zdaj izzivi, odpovedovanje in lekcije.

Novi vladar pr. Lune bo namreč strogi karmični Saturn, ki ga bo ustavil in zahteval, da uredi vse, kar je doslej zapostavljal. Junijski kvadrati vladarja ascendenta na Saturn so prinesli težave, julijski lunin mrk na Soncu pa kaže hitre in nepričakovane življenjske spremembe in šokantne novice. Tr. Saturn julija in novembra kvadrira vladarico hiše zdravja, avgusta in novembra pa še rojstni Saturn, kar označuje čas izgub, resnosti in napornih preizkušenj. Tr. Neptun na Soncu septembra in februarja 2021 slabi telo in zmanjšuje odpornost.

Tr. Uran v kvadratu na pr. ascendent prinaša stres in neprijetne preobrate, nato pa maja 2021 za daljši čas vstopi in pretresa 6. hišo zdravja. Lahko kaže tudi moderne, inovativne oblike zdravljenja. Za konec vladarja ascendenta drugo leto kvadrira še Saturn. Kljub vmesnim dobrim vplivom januarja in maja 2021 ter spodbudni aprilski prelomnici se obremenitve počasi umikajo šele po prihodnjem poletju. Ob vseh izzivih mu želimo veliko vztrajnosti, moči in poguma. Naj ne pozabi, da je njegov dobrotnik Jupiter izredno koristen zaveznik, ki mu bo stal ob strani ter mu tudi tokrat prinesel srečo, s katero se vedno izvleče iz še tako težavne situacije. 
Deli s prijatelji