Znani v zvezdah: Viktor Orban

Kljub škandalom trdno v sedlu
Fotografija: Hungarian Prime Minister Viktor Orban speaks during a business conference in Budapest, Hungary, March 10, 2020. REUTERS/Bernadett Szabo
Odpri galerijo
Hungarian Prime Minister Viktor Orban speaks during a business conference in Budapest, Hungary, March 10, 2020. REUTERS/Bernadett Szabo

Viktor Orban je po ascendentu tehnica, znamenje, znano po prilagajanju in diplomaciji. Vzrok, da ni ravno uglajen mediator, ki vse požre za ljubi mir, pa se skriva v njegovi 8. hiši premoženja, spolnosti in preobrazbe, v kateri je v biku njegova vladarica Venera, skupaj z Merkurjem. Trmast je, nepremakljiv, prepričan v svoj prav, tudi v odnosih s tujino. Ljudje s poudarjeno 8. hišo sicer doživijo veliko transformacij, a so usmerjeni v pridobivanje premoženja, vpliva in moči, še posebno, če je, tako kot pri Orbanu, Venera še s trigonom povezana s Plutonom, vladarjem 2. hiše denarja.

Rojstna karta Viktorja Orbana
Rojstna karta Viktorja Orbana
Da vse skupaj močno diši po nečednih podtalnih skritih virih zaslužka nakazuje njena opozicija z Neptunom v hiši denarja, pri tem da je ta planet hkrati tudi vladar hiše vsakdanjega dela in sodelavcev – Neptun je namreč planet megle, laži, zavajanja, nejasnosti. Če vemo še, da ima Luno, vladarico kariere, v skriti 12. hiši, je jasno, da ne kaže svojih pravih namenov in ostaja velik del njegovih mahinacij skrit pred javnostjo. Sonce je v iznajdljivih dvojčkih, znamenju, ki je rojeno za trgovanje, inteligentno in prebrisano. V 9. hiši tujine je, kar kaže njegov študij na tujem in premiersko mednarodno vlogo. V sekstilu je z Jupitrom, kar mu prinaša srečo, uspeh in dobiček, in ker Sonce vlada 11. hiši javnosti, mu pomaga tudi na volitvah – in to kljub temu da je hkrati v kvadratu s Plutonom, zaradi česar deluje s silo, brezkompromisno, kruto, koruptivno.

Povrhu ima blizu skupaj tri močne in bojevite planete, Mars, Uran in Pluton, od katerih je prvi bog vojne in položen v samozavestnega leva, ki spodbuja ego in mu daje prepričanje, da ima vedno prav, Uran je planet hitrih sprememb in impulzivnega rušenja mostov, Pluton pa smrti in transformacije.

Letos mu bo šlo vse kot po maslu. Pr. Luna je v tehtnici v 1. hiši, usmerjen je vase in pridobivanje premoženja. Venera se lepo povezuje z Luno, vladarico kariere, kar mu prinaša denar, uspeh, ljubezen. Pr. Luna se poveže s Saturnom, vladarjem doma in domovine, kar mu bo pomagalo k stabilnosti in ga ohranilo na prestolu, pr. Merkur, vladar hiše tujine in hiše skritih poslov, se v progresijah lepo poveže z Jupitrom, planetom sreče, denarja in uspeha, ki je v 7. hiši tesnih zavezništev. Mrki ga bodo bolj oplazili kot pretresli. Poletni in jesenski padeta blizu njegovega Sonca, kar lahko prinese omadeževan ugled, tudi kak škandal, ki ga bo zatrl, in merjenje moči, zaostrovanje ter enostranske poteze v odnosih s tujino. A ker je Sonce povezano z Jupitrom, se bo iz vsega izmazal. V času volitev, leta 2022, bo imel pr. Luno v intenzivnem in uničevalnem škorpijonu, prečkala bo Neptun, ki lahko razgali skrite posle in finančne tokove, tr. Uran bo na Veneri v 8. hiši, kar prav tako lahko pretrese premoženjske zadeve ali pride na plan seksualna afera. Tudi Saturnov povratek prinaša skrbi in bremena, a ker sta tr. Neptun in Venera lepo povezana, tr. Jupiter pa je v 6. hiši, bo morebitna zmaga povezana s škandali, napori in napornim bojem za oblast.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije