ZVEZDE

Znani v zvezdah: Špela Grošelj

Objavljeno 28. julij 2020 08.00 | Posodobljeno 28. julij 2020 08.00 | Piše: Mateja Blažič Zemljič

Novi začetki, nova ljubezen.

Špela Grošelj
Špela Grošelj ima ascendent na zadnjih stopinjah device, kar pomeni, da jo barvajo tako lastnosti tega znamenja kot naslednjega – tehtnice. Kot devica je analitična, delovna, predana, pridna, natančna, a hkrati tudi išče ravnovesje, je diplomatska, veliko ji pomenijo tesni odnosi, tudi partnerski. Ker je Merkur, njen vladar, v strelcu, je optimistična, odprta, prijetna, ima raziskovalno žilico, obožuje potovanja, tuje kulture, lahko tudi poslovno sodeluje s tujino in naredi kariero na tujem.
image
Rojstna karta Špele Grošelj

Za samozavest, odločnost, toplino, priljubljenost in njen žar skrbi Luna v levu v 11. hiši. Postavlja jo pod žaromete in zagotavlja, da se njena ustvarjalnost izrazi in je cenjena. Venera v ribah v konjunkciji z Marsom v 6. hiši poglablja intuicijo, kreativnost, prinaša sočutne, razumevajoče sodelavce. Poskrbi za to, da je kljub svojemu ognju tudi nežna umetniška duša. Mars in Venera sta sicer del zmaja, aspektne konfiguracije velikih talentov, ki se veže tudi na vrh hiše kariere, kar pomeni, da lahko, če je pripravljena preseči svoje omejitve, pusti velik pečat s svojim delom, ob tem pa tudi dobro zasluži.

Pri tem je pomembno, da si ustvari dom, družinsko okolje, ki jo podpira, spodbuja in navdihuje. Odlično bi bilo, če bi lahko živela kje ob vodi ali v mirnem in idiličnem okolju. Za srečo, tudi pri izbiri domovanja, zadovoljstvo in denar, sicer skrbi Sonce v ambicioznem in poslovno usmerjenem kozorogu v konjunkciji z dobrotnikom Jupitrom ter zagotavlja, da ji bo uspelo vse, česar se loti.

Trenutno je v zatišju po spremembah, ki jih je prinesel mrk na nemirnem Uranu. Pr. Luna je v optimističnem strelcu, ki obljublja srečo in izpolnjenost, potovanja, nove priložnosti. Prav zdaj se povezuje v Venero, kar ne obljublja le čudovitega poletja, ampak tudi velike možnosti za novo ljubezen. Te so namreč še spodbudili julijski mrk blizu Sonca, Jupitrov povratek, ki naznanja srečno in uspešno leto, tr. Jupiter na Soncu in Neptun v sekstilu z njim … Četudi romanca ne bo takoj prerasla v kaj resnejšega, se ji bo v tem času na srčnem področju veliko dogajalo. Tr. Pluton na Jupitru, vladarju doma, je povezan s financami, z nekim dobitkom. Lahko je to tudi čas selitve in nakupa nepremičnine oz. nekega dobičkonosnega vlaganja.

Na splošno je do novega leta čas za zdravljenje preteklega razočaranja, ko se življenje počasi umiri in stabilizira, temelji gradijo na novo, odpirajo pa se ji že nove poti in zanimive možnosti za naprej, ustvarjalne ideje, poslovni napredek in zasebno zadovoljstvo. Manjša kriza januarja, marca in aprila bo sicer stresla njen svet. Odpadlo bo še nekaj, kar jo blokira, in čeprav bo to sprva videti kot šok, bo dolgoročno dobro zanjo. Popazi naj na zdravje in omeji stres. Sicer pa bo prihodnje leto od poletja naprej spet zelo uspešna in se prebila naprej. Tr. Jupiter hkrati decembra vstopa v hišo ljubezni in prinaša nove romance, in čeprav jih bo s tr. Saturnom spremljalo nekaj ovir, jo zvezde podpirajo pri uresničevanju najglobljih želja.
 
Deli s prijatelji