ZVEZDE

Znani v zvezdah: Aljoša Bagola

Objavljeno 05. julij 2020 12.00 | Posodobljeno 05. julij 2020 12.00 | Piše: Mateja Blažič Zemljič

Velik uspeh, a pretiravanje z delom.

Aljoša Bagola je natančna, dosledna, pridna devica po ascendentu, na katerem je tudi strogi in hladni Saturn. To je učbeniški primer za izgorelost, saj je devica perfekcionistično in deloholično znamenje, ki ima že samo po sebi težave s pretiranim delom, trudom, predanostjo, Saturn pa še doda veliko odgovornost, občutek dolžnosti, garanje, preobremenjenost. Zaradi negotovosti vase, velike kritičnosti do sebe in občutka, da ni nikoli nič dovolj dobro opravil, se človek s tako kombinacijo žene prek svojih meja, da bi dosegel odobravanje, zadovoljstvo, potrditev z rezultati svojih prizadevanj, predvsem pri sebi, a tudi pri drugih. A se zaradi lastnih visokih standardov in dvomov to redko zgodi, zato še več dela in se še bolj razdaja.

Ne pomaga niti to, da v karti nima veliko elementa zraka, ki bi mu dal občutek, da bo že in da je kaj tudi vseeno, niti da sta Sonce in Mars v ognjenem ovnu, kar pomeni, da se zažene v projekte, tekmuje s sabo in drugimi, se ga ne da ustaviti, ko se nečesa loti. Tudi intenzivna Luna v škorpijonu kaže veliko zagrizenost in odločnost za doseganje ciljev. Po škorpijonsko se ne preda, četudi s tem uničuje sebe. Za piko na i je ob Luni še nemirni Uran, ki dodaja stres in nagle preobrate pri delu.
Zanimivo je, da je kljub tem močnim vzvodom, ki skrbijo za njegovo genialnost, preboj in uspešno kariero, njegov vladar Merkur v ribah, prav tako kot Venera. To po eni strani poudarja njegovo veliko ustvarjalnost, navdih, talente, po drugi pa kaže, da je v sebi mehka, senzibilna in čustvena duša, topel družinski človek. S partnerko se ujameta prav na umetniški in čustveni ravni, v karti je nakazan srečen zakon, saj je Venera v 7. hiši.
image
Rojstna karta Aljoše Bagole

Trenutno je v zanimivem obdobju, ki obljublja velike uspehe, a tudi nekaj izzivov. Pr. Luna je namreč vstopila v dvojčka, kjer bo dve leti in pol, in v 10. hišo kariere. Za ustvarjalno delo to ne bo slabo, tudi za dogovore, komunikacijo itd., je pa lahko težava, da bo to tudi zelo družaben čas, preplavljen z idejami in obveznostmi, zato bo spet nemiren in razpet na vse strani. Sicer se mu obeta velik karierni razcvet, vrhunec, uspeh, ki se zgodi nekajkrat v življenju. Pr. Luna v hiši kariere se že septembra poveže s pr. Soncem in naznanja nov začetek, pomembno prelomnico, tudi zasebno, a najbolj se bo to pokazalo poslovno. Pr. Merkur pride na vrh hiše kariere, tako on kot Sonce pa se povežeta z Jupitrom, planetom sreče, zadovoljstva, priložnosti, obilja, tujine, širitve in napredka. A ker izredno plodovito obdobje spremljajo tudi aspekti za pretirano delo, trud, obremenjenost in deloholičnost, naj kljub jadranju na vetru dosežkov poskrbi tudi zase. Konec decembra, pred prazniki, se namreč kaže neka izguba, padec, naporna preizkušnja, ki ga bo spravila na kolena. Ker ima že po novem letu spet lepe aspekte, bo šlo za kratkotrajno krizo, a vendarle naj ne pretirava in poskrbi za počitek. Od marca bo namreč tr. Saturn v hiši zdravja zahteval, naj izpreže, poskrbi zase in si naredi uravnotežen urnik.
Deli s prijatelji