KJER NI VINA, NI VESELJA!

Znani Slovenci na trgatvi (FOTO)

Objavljeno 28. september 2020 11.22 | Posodobljeno 28. september 2020 11.17 | Piše: A. K., K. P., Foto instagram

Častilci žlahtne kapljice vedo, da kjer ni vina, ni veselja.

Vsestranska
Alenka Bratušek je kljub številnim obveznostim večkrat dokazala, da je tudi pridna gospodinja. Tokrat v rokah ni vrtela kuhalnice, je pa pridno obirala grozdje. »Ne zavedamo se, koliko dela je vloženega v to, da na našo mizo pride odlična steklenička slovenskega vina. Vsako leto z veseljem pomagam na trgatvi v Goriških brdih!«
Vinogradniki imajo vse leto polne roke dela, toda ko grozdje dozori, ga je treba čim prej pobrati. Takrat v vinogradu vedno pride prav vsak par rok. Med tistimi, ki so letos pošteno zavihali rokave, so se znova znašli nekateri znani Slovenci, ki so med trgatvijo uživali, se družili s prijatelji in svojci, manjkalo pa ni niti dobrega vina.

image
Zaljubljen v rebulo
Nekdanji voznik formule ena, med drugim zmagovalec šestih dirk, Ralf Schumacher je v Goriških brdih trgal grozdje. Na trgatev je prišel zato, da bi videl celoten proces nastajanja vina, v katerega se je pred dvema letoma zaljubil – rebule. Tudi sicer so ga Goriška brda tako navdušila, da v teh krajih povprečno preživi po mesec dni na leto, saj ima v Brdih svoj del kleti.


image
Pridna kot mravljica
Čeprav je na odru ali pred kamerami vedno brezhibno urejena, je Jasna Kuljaj zasebno popolnoma drugačna. Pridna kot mravljica je pred dnevi znova obiskala vasico pod Gorjanci in domačim pomagala pri pobiranju grozdja sorte modra frankinja.


image
Prihodnost je v refošku
Nekdanji poslanec v DZ in EP, minister in predsednik vlade Lojze Peterle ne skriva, da se v objemu narave odlično počuti. Pred nekaj dnevi je tako z velikim veseljem pomagal pri trgatvi v slovenski Istri, in sicer je pridno obiral grozdje, iz katerega bo nastal refošk.


image
Vešča tudi pri trganju
Nekdanja voditeljica Špela Jereb ni le postavna mladenka, ki jo lahko skoraj na vsakem koraku srečamo, urejeno od glave do peta. Je tudi pridna in marljiva gospodična, ki se je trgatve udeležila v Kostanjevici na Krki, ob tem pa je poudarila, da ni dobra le v preizkušanju vina.


image
Bodoči sommelier
Poskočnemu muzikantu Dejanu Krajncu je bilo vino položeno že v zibelko, če ne zaradi drugega, pa zato, ker je Štajerec. »Pri nas je kvalitetno vino doma in že kot otrok sem obiral in prešal grozdje, potem pil brezalkoholni mošt, pozneje pa sem pravo vino stregel staršem,« se spominja. Danes se rad pošali: »Tisti, ki jedo grozdje, so neučakanci.« Ker je velik gurman, k hrani pa se prileže tudi žlahtna kapljica, se bo Dejan v kratkem začel šolati tudi za sommelierja.
Deli s prijatelji