JASNO IN GLASNO

Znane Slovenke o svojih moških: najpomembnejše so majhne pozornosti

Objavljeno 08. marec 2020 18.10 | Posodobljeno 08. marec 2020 16.02 | Piše: A. K.

Odgovarjale so Neisha, Marjetka Vovk, Ivjana Banić, Lara Jankovič, Lara Komar in Milena Miklavčič.

Ljubezen gre skozi želodec

Pevka Neisha in njen vojak Jernej svoje ljubezni ne obešata na veliki zvon. Kljub temu je Neisha srečna kot že dolgo ne, kar se pravzaprav vidi že na daleč. Zaupala nam je, da je njen Jernej čudovit moški, ki ve, da njegova najdražja obožuje klasiko. »Tudi on je klasični kavalir; z dišečim šopkom, penino in tortico nikoli ne zgreši. Zaveda se, da gre ljubezen skozi želodec in da ga imam najraje, ko ima okoli pasu predpasnik,« zaljubljeno prizna.

Ljubezenska zgodba Alenke Košir in njenega srčnega izbranca Marka Jovovića nas je tako prevzela in navdihnila, da smo nekatere druge znane Slovenke povprašali o njihovih najdražjih, denimo s čim jih najraje razvajajo in kako poskrbijo za to, da se počutijo kot prave ženske.

image
Imata svoj obred

Raay in Marjetka Vovk sta par dolga leta, v srečnem zakonu sta se jima rodila sinova. Čeprav sta se zadnja leta nekoliko umaknila s scene, pa je toliko bolj živa strast med njima. »Raay je kot partner izjemno pozoren, rad ima svojo družino, zato ji nameni veliko pozornosti. Mene razveseli z rožicami, velikokrat nama organizira masažo ali kakšno večerjo. Najbolj romantično je to, da po skoraj osemnajstih letih še vedno uživava v najinem jutranjem obredu, pitju kavice in pogovoru. Rada sva v družbi drug drugega, in to največ šteje,« po skoraj dveh desetletjih ljubezni o svojem Raayu pravi Marjetka.


image
Dopolnjujeta se

Jezična radijka Ivjana Banić, ki je zadnje mesece z družino v toplih krajih, brez dlake na jeziku razglablja o tem in onem, ko beseda nanese na ljubezen, pa kot iz topa izstreli: »Moj mož je vse tisto, kar jaz nisem ali mi manjka, ter me tako dopolnjuje. Hkrati pa me uči, kako biti in postati boljša različica sebe. V najtežjih trenutkih sta dovolj dva stavka, s katerima me spravi v boljšo voljo, izkaže mi podporo ali me reši iz situacije. Tako kot je mene gledal prvi dan, danes gleda najina otroka, in komaj čakam, da mi vsi trije 8. marca zapojejo 'Vse najboljše, draga mami', saj imam takrat rojstni dan.«


image
Mojster za zajtrk

Igralka Lara Jankovič je o svoji ljubezni z Najcem za našo revijo že razgalila srce, a vedno radi slišimo, kako zelo sta zaljubljena in kako pozoren moški je njen dragi. »Vsakič znova me očarajo njegovo razumevanje in podpora, sprejemanje vsega, kar sem. Tu si zasluži medaljo. Preseneča me iz dneva v dan,« pravi Lara in razkrije, da jo njen Nejc največkrat preseneti zjutraj, za zajtrk. »Vstaja pred mano. Če mi pripravi sadje, je to vedno v neki umetniški obliki in se ob tem kar precej zabavam. In po jutru se dan pozna. Sicer me zelo pogosto preseneti z večerjo ali šopkom, so pa zajtrki njegova posebnost. Romantičen je, ni kaj.«


image
Najboljša kava na svetu

Igralka Lara Komar in njen Davide sta prekrasen par, o svojem najdražjem pa Lara pravi, da je v prvi vrsti sopotnik. »To je prava beseda. Skupaj soustvarjava življenje iz dneva v dan. Ob njem se počutim varno in svobodno na vsakem koraku. Srečna sem, ker sem lahko ob njem jaz v vseh lepih in manj lepih odtenkih. Vem, da je srečen on in da sem srečna jaz. Vem, da sem ljubljena. To ljubezen negujeva v viharju in ob jasnem vremenu in – kar je najbolj pomembno – vsako jutro mi skuha najboljšo kavo na svetu,« ljubeče pove o svojem življenjskem sopotniku.


image
Štejejo dejanja

Novinarka in publicistka Milena Miklavčič je s svojim najdražjim skupaj že 48 let. »Če bi ga v tem času ocenjevala zgolj po tem, kaj mi podari ob različnih praznikih, bi bilo najinega zakona že zdavnaj konec. Ni človek, ki bi imel za obdarovanja dve desni roki! Če dobro premislim – pa kaj potem? Ima pa druge, zelo dobre lastnosti, ki so zlata vredne. Med drugim je zelo potrpežljiv in zanesljiv, vreden vsega zaupanja. Nanj se lahko zanesem kadar koli, zlasti pri varovanju vnukov. Moram pa tudi reči, da ni nikoli protestiral, ko so v zadnjih tridesetih letih, ko sem zbirala zgodbe za knjige Ogenj, rit in kače niso za igrače, sploh pa ne ob zadnji knjigi, prihajali na pogovor različni sogovorniki, tako moški kot ženske. Vedno jih je prijazno sprejel, za kar sem mu iz srca hvaležna. Toliko sem že stara, da lahko rečem, da pri meni bolj kot besede in darila štejejo dejanja. In kar se teh tiče, sem lahko srečna in zadovoljna,« pove o svojem možu.

Deli s prijatelji