LJUBEZEN PO DOMAČE

Zaroka, fačuzi in strta srca

Gledalci pa so se ob tem precej jasnem družbenem ogledalu smejali, norčevali, se navduševali nad skovankama fačuzi in čafuzi, morda pa se tudi malce zamislili.
Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Zaključuje se šov, ki je obnorel Slovenijo. Podeželski amorčki so se že odločili za izbrance za nadaljnjo pot v dvoje na svojih kmetijah in imeli pri tem bolj ali manj srečno roko ter več ali manj pameti. Gledalci pa so se ob tem precej jasnem družbenem ogledalu smejali, norčevali, se navduševali nad skovankama fačuzi in čafuzi, morda pa se tudi malce zamislili.

Je res tako težko najti ljubezen ali jo je težko najti na deželi? Edina srečna zgodba, ki se je končala z zaroko, romantiko v Turčiji in pristnimi čustvi, ki frčijo po zraku, se je spletla med Renatom Lužarjem in Tamaro.
Renato Lužar je edini našel pravo ljubezen.
Renato Lužar je edini našel pravo ljubezen.


Če odmislimo njeno zadrego ob snubitvi in dejstvo, da je pri njem košarka vedno na prvem mestu, dajeta občutek, da sta skladen par, ki ima veliko skupnega, tudi prihodnost.

Na dobrih temeljih sta odnos zastavila tudi Mihael Kasaš in Danica, ki je prikupna, zgovorna in 'gajstna' deklina, njegovo nasprotje. Upamo le, da ne bo Miši vsega pokvaril, presegel svojo zen naravnanost, dal v drugo prestavo ter zlezel iz luknjice. Držimo pesti, Danici pa polagamo na srce, da je potrpljenje božja mast.

Večina drugih razpletov pa kaže, zakaj nam je ljubezen vsem v pogubo in kaj vodi v razočaranje. Milan Medved bi npr. pri svojih letih lahko že stopil s konja na realna tla. Ne le da je pokazal, da je tipični moški, ki rajši leta za nedosegljivo kratko kiklo kot najde primerno partnerico, prav boleče je bilo gledati njegov razkol med stvarnostjo in idealom, ko ni mogel upoštevati niti koristoljubnega 'bolje drži ga kot lovi ga' in izbral Anno. Kdor visoko leta, nizko pade, in če se Milan še ni posul s pepelom ter se odplazil k Sonji, ga čaka še veliko dela na sebi. Uravnotežiti mora razmerje med ponudbo in pričakovanji ter nehati vsiljevati svoje hobije partnerici – posebej ker so vse v zrelih letih –, razen če ne bo tudi sam kvačkal prtičkov in hodil h kozmetičarki.
Iskrenemu Jožetu Mastnaku iz srca privoščimo pravo partnerico.
Iskrenemu Jožetu Mastnaku iz srca privoščimo pravo partnerico.

Anni, ki ga je na suho vrtela okoli prsta, samo ker ga je lahko in da bo zmagala, pa bi vsako ljubezensko razsodišče dosodilo sedem seksa sušnih let kazni za zavajanje in nategovanje. Seveda je šel sam na limance in preslišal alarme, ki so tulili, ko sta se s Pavlo obnašali kot dve nedorasli šolarki, toda tega se preprosto ne dela!

Če govorimo o nelojalni konkurenci, ne moremo mimo Simone, ki je še ena od žensk v oddaji iz petega kroga Dantejevega pekla, katerih neskončna prerekanja in verbalna agresija bi še dalajlamo spravili ob pamet. Zanimivo pa je bilo, kako se je, ko jo je Jože izbral, prelevila v nedolžno rusalko, ki se topi ob njegovih čarih. Jožetu, ki se nam je prikupil kot pošten, čeprav ne najbolj odločen fant, bi vsekakor privoščili spravljivejšo, bolj srčno in toplo golobico, kajti jasno je, da bo zveza s Simono podobna vožnji na vlakcu smrti.
Vesno Šošteršič si bomo zapomnili po življenjskem zanosu ter skovanki fačuzi.
Vesno Šošteršič si bomo zapomnili po življenjskem zanosu ter skovanki fačuzi.

In še Vesna, ki s simpatičnostjo in vedrino reši vsako zadrego. Tudi tisto s 'sloveniš?, ingliš nič' ob prihodu v hotel ter legendarnim kiksom z besedo fačuzi, ki se je prijela in ponarodela. Tudi zadrege s snubci rešuje z neizmernim optimizmom. Kljub kljunčkanju z Jožkom v čafuziju ter erotičnem podajanju koščkov klobase so se namreč razširile govorice, da jima po šovu ni uspelo dolgo ostati skupaj ter sta se razšla. Ker jo je zadnje čase mogoče videti v družbi zavrnjenega trubadurja Mihe, ki mu je strla srce, mu je morda vendarle dala še eno priložnost in spoznala, da videz in mladost nista vse.

In šov se nadaljuje ...

Kaj smo se iz vsega tega naučili gledalci? Kaj vse, razen intime tekmovalcev, je razkril šov? Morda to, da je ljubezen tako težko najti, da so se ljudje pripravljeni razgaliti do obisti ter spustiti kamere v najbolj zasebne kotičke, da bi jo našli. Da tekmovalno naravnani šovi lahko potegnejo najslabše iz človeka in spreminjajo ženske v krvoločne volkulje, ki so pripravljene raztrgati tekmice. Da tako v šovu kot življenju spolna privlačnost prevlada nad razumom, zaradi česar se hitro zapleteš v razmerje, ki je jasno obsojeno na propad.
Fotke za k nagradni!
Fotke za k nagradni!

Ali preprosto bedo in mizerijo družbe, ki se je tako povampirila, da se je 14 delov šova posmehovala nerodnostim, spodrsljajem in neumnostim tistih, ki v nasprotju z večino še nikoli niso bili v hotelu, tujini in jacuzziju – pardon, fačuziju.
Milan Medved je z Anno brcnil mimo, Sonja mu je bila pisana na kožo.
Milan Medved je z Anno brcnil mimo, Sonja mu je bila pisana na kožo.

Kakršna koli spoznanja nas že obhajajo, se sezona končuje in zaljubljenim kmetom želimo, da bi njihove ljubezenske pravljice trajale, tisti, ki so se odločili nespametno, pa da bi to čim prej uvideli in popravili. Šov se mora nadaljevati – in glede na to, da že iščejo kandidate za prihodnjo sezono, se očitno tudi bo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije