MEH NA MAH

Zaljubljena Monika Avsenik

Vnukinja legendarnega Slavka Avsenika v teh dneh ponosno predstavlja novo skladbo z naslovom Zaljubljena dekleta. Videospot zanjo pa je Monika, ki je sama pripravila scenarij, posnela s plesalkami plesne skupine Five.
Fotografija: V videospotu je ob njej igral Franko Bajc.
Odpri galerijo
V videospotu je ob njej igral Franko Bajc.

Letošnji september je za Moniko Avsenik nekoliko drugačen kot prejšnja leta. Tretjega septembra je praznovala 25. rojstni dan, pred dnevi pa je poslušalce razveselila z novo, že četrto samostojno skladbo z naslovom Zaljubljena dekleta, ki je nekakšna mešanica med narodno-zabavnim žanrom in popom. Glasbo in besedilo zanjo je ustvaril njen oče Gregor, ki je odigral kitaro, medtem ko na harmoniko igra Tomaž Cilenšek, bas kitaro in spremljevalni vokal je prispeval Anže Langus Petrovič, Boštjan Grabnar pa je sedel za klaviature.
Dobro se počuti v narodni noši.
Dobro se počuti v narodni noši.

Za skladbo pa je Monika s precej številnejšo zasedbo posnela videospot, za katerega je sama prispevala scenarij, kar je bila, prizna, kar precej zahtevna naloga. Režiserske niti je imel v rokah David Belina, za kamero in montažo pa je poskrbel Igor Pečoler. A najbolj je presenetila, ko je k sodelovanju pri snemanju videospota povabila postavnega Primorca Franka Bajca, bolj znanega kot zmagovalca šova Kmetija pred tremi leti.

»Franka sem spoznala na koncertu Žana Serčiča, večkrat sem ga videla tudi v različnih reklamnih spotih, in ko sem razmišljala, kdo bi bil pravi za moj videospot, se mi je zdelo, da bi bil to lahko prav on. In na srečo je bil takoj za to,« je za Suzy razkrila Monika Avsenik, ki je ena od sedmih vnukov pokojnega Slavka Avsenika, utemeljitelja narodno-zabavne glasbe. A ne le Franko, v videospotu ob Moniki nastopajo plesalke plesne skupine Five Maša Vajda, Nina Lazar, Ika Dujić Vrtačnik in Tina Atanasovski. Sodelovali pa so tudi fantje: Toni Konrad, Blaž Andrejka, Blaž Berlec in Andrej Orel.
Monika z igralci iz videospota Zaljubljena dekleta
Monika z igralci iz videospota Zaljubljena dekleta

Monika, mlajša sestra Saša Avsenika, ki se je s svojim ansamblom že dodobra uveljavil pri nas in v tujini, tako tudi sama nadaljuje družinsko glasbeno tradicijo. Prvič smo jo v narodni noši videli pred šestimi leti na festivalu Avsenik v Begunjah, dve leti pozneje pa je na gala koncertu Avsenikov s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija odpela pesmi Lepe ste ve, Karavanke ter ganljivo očetovo skladbo, posvečeno pokojnemu Slavku, z naslovom Morda pa nekoč, ki je bila Monikin prvenec.

Zatem je posnela še eno čutno skladbo z naslovom Nesi me, nesi, decembra lani pa prav tako z očetom Gregorjem še pesem Na pragu domačije, ki se je poslušalcem prav tako zelo prikupila. Vmes pa sta nastali še dve Avsenikovi priredbi. Monika je tako že dokazala, da je podedovala glasbene gene, čeprav se je v srednji šoli posvetila fotografiji, zdaj pa se z diplomo profesorice razrednega pouka pripravlja še na zaključek magistrske naloge. In seveda je prav tako eno od srečno zaljubljenih deklet.

Že tri leta namreč v Begunjah živi z Anžetom Langusom Petrovičem - Dagijem, prav tako vsestranskim glasbenikom, bas kitaristom, aranžerjem, producentom in besedilopiscem, ki je tudi del banda Jana Plestenjaka. Monika in Anže pa sta nekaj skladb, in sicer K pa zdej, In srce spet poleti ter Tisoč polnoči, ustvarila skupaj.
 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas