ROKOMETAŠ

Velike spremembe rokometaša Blaža Janca: selitev v Španijo in dojenček

Objavljeno 06. junij 2020 21.00 | Posodobljeno 06. junij 2020 21.00 | Piše: B. Z., foto osebni arhiv

Enega najbolj postavnih rokometašev, ki je sijajne uspehe nazadnje dosegal na Poljskem, čakata razburljivo poletje in jesen. Ne samo zato, ker je podpisal sanjsko pogodbo s klubom iz Barcelone, zaradi česar ga čaka selitev v katalonsko prestolnico, temveč bo v začetku septembra postal še očka. Posebej za Suzy je zaupal, da s svojo izvoljenko Zalo pričakujeta fantka.

Eden najboljših slovenskih rokometašev se zelo veseli očetovstva.
»Letošnje leto je zame res razburljivo in polno presenečenj. Lani se mi je izpolnila dolgoletna želja in sem podpisal pogodbo z enim najboljših klubov na svetu, Barcelono. Niti sanjalo se mi ni, da se bo presenetljivo zaključilo moje življenje na Poljskem, kjer sem igral zadnja leta. Ko se je ob začetku korone vse ustavilo, sem se znašel v dilemi, ali naj spakiram vse stvari in jih odpeljem v Slovenijo ali pa naj jih pustim in se pozneje, ko bi bilo omejitev konec, vrnem ponje, če bi se sezona nadaljevala. Odločil sem se za prvo in sem vesel pametne odločitve,« pove Blaž Janc, ki je karanteno preživel v Celju, skupaj z dolgoletno izvoljenko Zalo Špat, hčerko znane in uspešne podjetnice Nataše Berginc.

Še nikoli toliko prost

»Spoštoval sem ukrepe, vesel sem bil doma, miru, družine in prijateljev. Kondicijo sem poskušal vzdrževati s treningi, tekom, fitnesom. Res je, da ni bilo tako intenzivno, kot so naši običajni treningi in da že vsaj petnajst let nisem bil toliko prost in ne vem, če in kdaj bom spet. Situacijo sem poskusil izkoristiti in početi vse tisto, za kar mi je prej zaradi življenja v tujini zmanjkovalo časa. Pogrešam ekipni duh, skupne treninge, tekme in polne dvorane,« iskreno pove vrhunski športnik.
image
Zala in Blaž se še nista odločila, kje se bo dojenček rodil.

V času karantene je prenovil stanovanje v Celju, kamor se vedno vrača. Ko je bilo dovoljeno, se je tudi srečal s prijatelji, se z Zalo odpravil na kakšen izlet po Sloveniji in si hitro zapolnil urnik. Tudi njegova izvoljenka Zala, s katero sta se odločila za družino, je vesela, da sta doma.


Kmalu bodo trije

»Veliko sva se pogovarjala in ugotovila, da sva pripravljena tudi na nov korak v najini zvezi – družino. Bila sva brez kakršnega koli pritiska, kdaj se bo to zgodilo, in pred nekaj meseci me je Zala razveselila z novico, da je noseča. Bil sem res presrečen, saj je to nekaj najlepšega, kar se ti lahko zgodi v življenju. Prve mesece so jo mučile običajne nosečniške tegobe – utrujenost in slabost, zdaj pa je to minilo in njen trebuh je vsak dan večji,« ves raznežen pove ponosni bodoči očka in hitro navrže, da za zdaj ne načrtujeta poroke, saj je že vsega preveč, Blaža pa čaka naporno poletje. Z vodilnimi v klubu je že v navezi pri iskanju stanovanja, v katero se bosta vselila z Zalo.

Točnega datuma, kdaj se bosta odpravila na dolgo pot, še nimata. Priprave na novo sezono v novem klubu naj bi se začele 30. julija, vendar ni še nič dokončno. Prav tako se še nista odločila, kje se bo rodil dojenček. V igri je več možnosti, tako Celje kot Barcelona, mladi par se za zdaj pripravlja na obe. Nekaj stvari sta za dojenčka, za katerega so jima zdravniki povedali, da bo fantek, že nakupila, nekaj pa jih še bosta v prihodnjih mesecih. »Oba komaj čakava, da se bo rodil. Vem, da bodo vroči poletni meseci še posebno naporni za Zalo z velikim trebuhom, a je zelo pogumna in potrpežljiva,« jo pohvali rokometaš.
 
Deli s prijatelji