VSE NAJBOLJŠE

V očeh naroda bo vedno princesa

Na Danskem so praznovali rojstni dan grofične Athene.
Fotografija: Kljub začetni nejevolji očeta, otroci princa Joachima niso več princi in princesa, temveč grofi in grofična, s čimer jim želi kraljica omogočiti svobodnejše življenje brez kraljevih obveznosti.
Odpri galerijo
Kljub začetni nejevolji očeta, otroci princa Joachima niso več princi in princesa, temveč grofi in grofična, s čimer jim želi kraljica omogočiti svobodnejše življenje brez kraljevih obveznosti.

Danska kraljeva družina je praznovala 11. rojstni dan grofične Athene, njen prvi osebni praznik po tem, ko je kraljica Margrethe II. njej in njenim sorojencem vzela kraljeve nazive. »Njena ekscelenca grofična Athena praznuje 11. rojstni dan,« so zapisali ob fotografiji deklice.

Prikupna Athena je med Danci zelo priljubljena in zanje bo, ne glede na odločitev monarhinje, vedno princesa.
Prikupna Athena je med Danci zelo priljubljena in zanje bo, ne glede na odločitev monarhinje, vedno princesa.

Navdušeno so se oglasili Danci, ki imajo slavljenko zelo radi, ter komentirali, da kraljica podcenjuje suverenost naroda in dodali: »Vse najboljše, princesa!« Večina voščil je ponavljala podobne občutke: deklica nikoli ne bo grofična, ampak vedno princesa.

Athena je hči kraljičinega mlajšega sina Joachima, ki ima s prvo ženo sinova Nikolaija in Felixa, s sedanjo ženo pa poleg deklice še sina Henrika. Vsem so bili odvzeti kraljevi nazivi. S tem je kraljica v družini sprožila pravo malo dramo, saj je bil oče otrok prepričan, da jim je bila storjena krivica. Monarhinja se je po burnem odzivu sina opravičila, ker je povzročila nelagodje, vendar odločitve ni preklicala.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije