KORONAVIRUS

Tony Cetinski nasprotuje cepljenju: Briga me, če si uničim kariero!

Objavljeno 03. julij 2020 15.00 | Posodobljeno 03. julij 2020 15.00 | Piše: A. K., osebni arhiv

»Mar ne živimo v demokratični družbi, v kateri se ne bi smeli obsojati?«

Cetinski verjame teoriji zarote, da bodo tisti, ki se bodo odločili za cepljenje, prejeli tudi čip.
Priljubljeni hrvaški pevec Tony Cetinski, ki ima veliko množico poslušalcev tudi pri nas, zadnje tedne v domovini dviguje precej prahu. Izjavil je, da gre raje na Goli otok kot pa se pusti cepiti proti koronavirusu. Spletne sledilce je pozval, naj se nikar ne cepijo, s tem pa je stopil na žulj številnim strokovnjakom, ki jih je zmerjal z bedaki.
image
Pevec z ženo Dubravko, ki je lani doživela možgansko kap.

»Kdor želi, naj se cepi, nimam nič proti. Mene ne bodo. Odprite Goli otok za nas, ki si tega ne želimo, odpeljite nas tja, zaprite, zaklenite, počakajte, da zaspimo, in nas potem prisilno cepite,« je brez dlake na jeziku izjavil glasbenik, ki ga številni podpirajo, so se pa našli tudi takšni, ki menijo, da so njegove izjave nevarne, ob tem pa so ga preimenovali v Tonyja Cjepinskega.

Ni ga ustavila niti izjava glasbenega urednika Radia Drava Bojana Horvata, ki je zagrozil, da zaradi pevčevih stališč ne bo več vrtel njegove glasbe. Cetinski je ob tem napovedal tožbo, bolj kot z glasbo pa se trenutno ukvarja z ozaveščanjem ljudi o škodljivosti cepiva, ki ga strokovnjaki po vsem svetu mrzlično iščejo.

»Briga me, če si zaradi tega uničim kariero,« od svojega prepričanja ne odstopa pevec, ki že nekaj let z ženo Dubravko živi v vasici Radetići v Istri, kjer pridelujeta sadje in zelenjavo. Za njim pa je precej težko obdobje, saj je njegova žena lani doživela in na srečo preživela možgansko kap, pred tremi leti pa je z avtomobilom nehote usmrtil človeka. Še pred meseci je bilo videti, da je končno našel mir, zdaj pa je zaradi nasprotovanja cepljenju postal tarča hrvaške javnosti.
»Mar ne živimo v demokratični družbi, v kateri se ne bi smeli obsojati?«


»Tonyja poznam že celo večnost in vem, da nikomur ne želi nič slabega. Vedno je bil iskren, ima dobro srce. Ne razumem histerije zaradi njegovih izjav, navsezadnje ima vsakdo izmed nas pravico do svojega mnenja. Mar ne živimo v demokratični družbi, v kateri se ne bi smeli obsojati? Tony je dovolj star, da lahko razmišlja s svojo glavo,« je v bran kolegu stopila glasbenica Nina Badrić.
 
Deli s prijatelji