ZNANI V ZVEZDAH

Tom Hanks: Težave z zdravjem še vse leto

Objavljeno 26. marec 2020 20.00 | Posodobljeno 26. marec 2020 20.00 | Piše: Mateja Blažič Zemljič

Kaj kažejo zvezde?

Foto Reuters
Tom Hanks je po ascendentu previdna, natančna in organizirana devica, ki zna kar dobro paziti nase. Njegov vladar Merkur je v občutljivem in čustvenem raku, kar pomeni, da je predan družinski človek in da snema romantične, zabavne, lahkotne družinske komedije – Merkur je namreč tudi vladar hiše kariere, na vrhu katere je Venera v dvojčkih. Tudi Sonce v raku v hiši kariere kaže enako – da mu sicer zasebnost in bližnji veliko pomenijo, a je njegovo poslanstvo tudi kariera v omenjenem filmskem žanru. S kombinacijo ascendenta v devici in vladarja v raku pa zna biti tudi previdnjakarski, se smiliti sam sebi, pretirano čustveno doživljati svet okoli sebe. Hitro je lahko užaljen in komplicira za vsako figo. Luna v odločnem in samozavestnem levu sicer omili te poteze in ga postavlja pod žaromete, a ker je blizu Urana, je lahko tudi muhast, si hitro premisli ter ima kakšno ekscentrično navado.

Nepredvidljivi Uran, planet presenečenj, je tudi vladar njegove hiše zdravja, ki je odgovoren za to, da ga je virus ujel nepripravljenega. Ker je v 11. hiši javnosti, je o bolezni spregovoril javno, njegov kvadrat na Neptun, planet, ki ga sicer povezujemo z okužbami, pa na splošno povečuje njegovo telesno občutljivost in dovzetnost za virusna obolenja. Ker je slednji vladar partnerske hiše, sta se z ženo okužila skupaj. Uranov trigon s Saturnom pa kaže, da se je resno držal navodil in bo z disciplino in vztrajnostjo premagal težave. Ker je Saturn, tradicionalni vladar hiše zdravja, v neprijetnem kvadratu s Plutonom, vladarjem preobrazbe in smrti, položenem v 12. hiši samote in bolnišnic, lahko igralec večkrat v življenju doživlja hujšo zdravstveno krizo, ki zahteva izolacijo, operacijo ali bolnišnično oskrbo. Tudi Mars v ribah v hiši zdravja kaže šibkejšo odpornost in pomanjkanje moči v boju z okužbami. Na srečo je vsaj lepo povezan s Soncem in ima krepko telo ter si lahko v zdravstvenem pogledu s svojo proaktivnostjo veliko pomaga.
image
Rojstna karta Toma Hanksa

Na srečo ima trenutno pr. Luno v strelcu in na svet gleda precej optimistično. A progresije in tranziti kažejo še kar nekaj izzivov tega leta, tudi zdravstvenih. Pr. Luna namreč avgusta kvadrira Mars, planet v hiši zdravja, ki je hkrati vladar hiše transformacije, preporoda in čiščenja, zato se zdi, da njegovo zdravljenje fizičnih in psihičnih posledic bolezni še ne bo tako hitro končano. Težave je namreč prinesel tr. Neptun, planet okužb, občutljivosti in telesne ranljivosti, na že omenjenem problematičnem Marsu. Tr. Saturn je marca v kvadratu z Neptunom, kar lahko kaže tako osamitev in bolezen kot prebolevanje skupaj z ženo in njene zdravstvene zaplete. Tr. Neptun v opoziciji s pr. Soncem pa prinaša zmedo, šibkost, zgubljenost in obolenja. Vse do konca leta se bo Tom tako spopadal s telesno oslabelostjo, porušenim imunskim sistemom, nevarnostjo drugih okužb, posledicami virusa in slabostjo, saj se omenjena naporna aspekta ponavljata, ob tem pa bo še tr. Saturn večkrat v opoziciji z vladarjem hiše zdravja. Dobro bo moral paziti nase.
Deli s prijatelji