NEMALO ZAPLETOV

Težave za Severino, na turnejo brez Anžeta Škrubeta

Slabe čase za balkansko divo Severino je potihoma napovedovala že sprememba v njenem menedžmentu. Po skoraj dveh dekadah tesnega sodelovanja in prijateljevanja se je na presenečenje celotne glasbene javnosti razšla s svojo desno roko Tomico Petrovićem. Nova ekipa je prinesla nemalo zapletov, v enem se je znašel naš svetovno najbolj iskani plesalec in koreograf Anže Škrube.
Fotografija: Severina in Anže ostajata prijatelja, žal pa ne bosta sodelovala na prihajajoči turneji. Foto: osebni arhiv
Odpri galerijo
Severina in Anže ostajata prijatelja, žal pa ne bosta sodelovala na prihajajoči turneji. Foto: osebni arhiv

Vse se je začelo leta 2013, ko je režijski mag Tomaž Pandur za spektakularno turnejo Dobrodošli v klub angažiral Škrubeta, ki je izbral plesno ekipo in ustvaril nepozabne koreografije. Severina je bila v varnih rokah dveh izjemnih kreativnih umov, nato pa ji je usoda iz srca najprej iztrgala Tomaža, zdaj pa se bo morala na novo koncertno turnejo podati še brez Anžeta. »V zadnjem času sem prejel veliko klicev z istim vprašanjem: kako se pripravljamo na prihajajoče nastope s Severino. Ljudje so bili namreč prepričani, da bom tudi tokrat poskrbel za koreografije, saj so videli napovednike iz spota Magija. Zanj sem namreč poleg plesnega dela prevzel še kreativno režijo in marsikdo me je hitro povezal s Severinino turnejo. Sicer smo se dogovarjali, a žal se je bilo z njenim novim menedžmentom nemogoče uskladiti,« nam je zaupal slovenski plesni biser, ki se je ravno vrnil z Indigove sedemtedenske turneje s Chrisom Brownom. Že peto leto je Anže namreč del pevčeve najožje ekipe, ki pripravlja zahtevne projekte, s katerimi morajo navdušiti na kar 42 odrih po Ameriki. Na ta zalogaj so se pripravljali tri tedne, a se je splačalo, saj so turnejo razglasili za eno Chrisovih najuspešnejših v zadnjih letih. Anže je med drugimi poudaril, da kljub dejstvu, da ne bo prevzel vajeti odrske uprizoritve hrvaške zvezdnice, še naprej ostaja njen veliki podpornik. »Najpomembneje je to, da sva s Severino ohranila prijateljske vezi, in če bom v Sloveniji, jo bom z veseljem prišel spodbujat, saj smo skupaj spisali zares lepo zgodbo in tega nam ne more vzeti nobena stvar na svetu,« še doda.

Ljubitelji vrhunskega plesa se bodo morali zadovoljiti z drugačno različico, kot so je bili vajeni na prejšnji turneji, medtem ko se Škrube posveča bleščečemu nadaljevanju svoje kariere. Letos je namreč sodeloval v megalomanskem šovu Amerika ima talent, pravi razcvet pa je doživela tudi njegova produkcijska hiša Maestro Creatives. Gre za nadaljevanje zgodbe, ki jo je začel pisati pri 18 letih s plesno šolo in skupino Maestro, le da je vse skupaj dvignil na precej višjo raven in pod svoje okrilje zvabil mednarodno perspektivne režiserje, producente, koreografe, plesalce, mojstre luči, stiliste, skratka, same nadarjene kreativce. »Eden od vrhuncev sezone je sodelovanje s Taylor Swift, ki jo je navdušila koreografija moje varovanke Hayley Kiyoko, zato naju je povabila, da postaneva del njenega šova. Med drugim je Hayley, za katero kreiram nastope, blestela še na MTV Music Awards, Jimmy Fallon show, Seth Meyers, Late Night in Good Morning America, skratka, bilo je zelo pestro,« izvemo iz prve roke. Po napornih mesecih si je Anže vendarle vzel nekaj prostega časa, da se malce odpočije in obišče rodno Slovenijo, kjer ga že nestrpno pričakujejo domači in prijatelji.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije