MORILKA ALENKA

Temačen izziv Katarine Matejčič: v koži hladnokrvne morilke

Za lik preračunljive morilke Alenke je morala pred kamero ponazoriti neizmerno bolečino in maščevalnost.
Fotografija: Za lik preračunljive morilke Alenke je morala pred kamero ponazoriti neizmerno bolečino in maščevalnost.
Odpri galerijo
Za lik preračunljive morilke Alenke je morala pred kamero ponazoriti neizmerno bolečino in maščevalnost.

Novinarka, ki jo televizijske kamere naravnost obožujejo, se je preizkusila že v številnih vlogah, saj je po službeni dolžnosti obravnavala teme od gospodarskih do zdravstvenih, nihče pa si ni mislil, da bo spretna tudi v koži okrutne hladnokrvne morilke Alenke.

Tako se namreč imenuje njen lik v igrano-dokumentarni seriji Inhumanum: Umori na Slovenskem režiserja Igorja Zupeta, v kateri bo Katarina Matejčič nastopila ob igralcih Ludviku Bagariju, Timonu Šturbeju in Tamari Avguštin in drugih. »Da, če želim, lahko v sebi najdem tudi neizmerno bolečino, maščevalnost in globoko temo,« je neprecenljivo izkušnjo, ki jo je doživela med padanjem klap, opisala svetlolaska, ki je za priložnost hvaležna celotni ekipi in vesolju, ki jo je pahnilo v to smer.

»Upam, da ni bila zadnja,« je še dodala ob objavi fotografij, na katerih je videti nadvse realistično, kot se za dokumentarno serijo z igranimi vložki spodobi. Projekt, ki je nastal v sodelovanju s policijo, vrhovnim državnim tožilstvom, pravno fakulteto, forenzičnim oddelkom in številnimi drugimi institucijami, si bo na malih zaslonih mogoče ogledati prihodnje leto.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije