LJUBEZEN

Teja in Jani Jugovic: Svarili so naju, da se bova ločila

Objavljeno 08. avgust 2020 08.00 | Posodobljeno 08. avgust 2020 08.00 | Piše: Tomaž Mihelič, foto: Jana Šnuderl

»Če Jani ne bi bil vsa leta tako potrpežljiv z mano, bi me že zdavnaj sunil v rit.«

Ni skrivnost, da mnogi pari čez čas zanemarijo odnos in začnejo zapostavljati drug drugega. Pogosto je za to krivo intenzivno posvečanje družini in nemalo je takšnih, ki ne najdejo rešitve ter pristanejo v ločitvenem postopku. Teja in Jani pa sta našla način, kako se izogniti tej skrajnosti in na novo zanetiti plamen ljubezni.

Teja in Jani Jugovic kraljujeta na instagramu, kjer brez olepševanja in pretirane cenzure delita svoj življenjski slog. Pogosto opozarjata na pasti dolgoletne partnerske naveze in odkrivata tegobe, s katerimi se srečujemo vsi. Zelo dosledno sta izpostavila enega največjih izzivov – ponovno prižiganje ognja strasti. Ta je pri njiju namreč začel popuščati, ko sta dobila otroka, saj sta se intenzivno posvečala malčkoma, njun odnos pa se je medtem počasi in vztrajno ohlajal. »Starševstvo je res velikanska preizkušnja in vsak se je loteva na svoj način. Otroci so najina prioriteta in ob tem nehote pozabiš nase, zato ni presenetljivo, da je brezskrbno partnersko predajanje drug drugemu zamrlo. Značajsko sva si zelo različna. Jaz sem tista, ki stvari rada zakomplicira in mora imeti nadzor nad vsem,« prizna Teja. »Jani pa se vsega loteva bistveno bolj sproščeno in drži ravnotežje, da me ne odnese. In tako sva zadnjih pet let ves čas in vso pozornost usmerila v družino in posel, naju pa dala na stran. Preprosto nisem zmogla romantičnih večerov v dvoje, če sem vedela, da je sin Inaj nekje v varstvu, saj nikakor ni želel spati drugje kot doma. Zdaj je dopolnil tri leta in se je že privadil na to, da si lahko mamica in oči kak dan vzameta zase,« še doda in navdušeno izpostavi, s kakšnim užitkom se na novo spoznava s svojim dragim.

Recept za srečo

»Spet sva midva, spet le midva, tako kot na začetku, ko še nisva imela družine. Sva velika gurmana in zelo uživava v dobri hrani, zato nama ogromno pomeni, če imava pri večerji svoj mir. Ne potrebujeva veliko, da sva srečna. Noben luksuz naju ne more tako zadovoljiti kot skupni trenutki na kavču, ob gledanju filma, igranju kart, da se malce razbremeniva. Prej sem zganjala paniko od strahu, če sva imela otroke v varstvu. Prijateljice so mi očitale, da sem nenehno samo s ta malimi in da se bova z Janijem ločila, če bo šlo tako naprej,« se spominja najtežjih trenutkov. »Ni bilo lahko, ampak ni mi žal, da sem zdržala in se otrokoma posvetila, ko sta naju najbolj potrebovala. Bilo je vredno, da sva se počakala, saj je zdaj vse skupaj toliko slajše. Nisva več pod stresom in tudi Jani me je začel doživljati v drugi luči. Spet sem začela nepopisno uživati v dvoje, ker sem se končno sprostila,« prizna in nam razkrije njune najljubše rituale. »Obisk narave in biti v miru je za naju neprecenljivo. Prejela sva povabilo na razkošno jahto, ampak sva se raje odločila za jahanje konj. Čemu bi razkazovala materialne dobrine, ko pa je povsem dovolj, da se nekam umakneš in samo si. To je najin luksuz, to je tisto, kar nama je najbolj dragoceno. Predvsem pa si moraš znati vzeti čas za ohranjanje strasti. Če Jani ne bi bil vsa leta tako potrpežljiv z mano, bi me že zdavnaj sunil v rit. Na srečo nama je uspelo prebroditi vse partnerske turbulence in priti do spoznanja, da je bistvenega pomena, da so otroci nasmejani in midva srečna,« zaključi z definicijo popolne družinske idile.
Deli s prijatelji