Tapkanje proti tesnobnosti

Metoda temelji na prepričanju, da stres povzroči blokade. Z njo telo vrnemo v stanje optimalnega delovanja.
Fotografija: Metoda razbremenjuje telo nakopičenega stresa. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Metoda razbremenjuje telo nakopičenega stresa. FOTO: Guliver/Getty Images

Tudi z metodo EFT ali tapkanjem spodbujamo akupunkturne točke, pri tem smo v mislih osredotočeni na negativno čustvo (žalost, jeza, strah, panika, negotovost) ali neprijetne občutke, povezane s stresom in negativnimi čustvi (tesnoba v prsih, napetost v ramenih, stiskanje v želodcu, cmok v grlu, pritisk v glavi). Med tapkanjem izgovarjamo besede, s čimer dosežemo dvoje: sprejmemo sebe kljub vsem neprijetnim občutkom, ki jih čutimo, ter si svoje občutke priznamo.
Večina že po par minutah pravilnega tapkanja doživi olajšanje.
Večina že po par minutah pravilnega tapkanja doživi olajšanje.

Večina že po par minutah pravilnega tapkanja doživi olajšanje, pritisk v glavi popusti, tesnoba, žalost in strah se zmanjšajo. Tako lahko brišemo iz telesa tudi občutke, povezane z bolečimi spomini, in se znebimo enostavnih in tudi kompleksnejših čustvenih težav.

Metoda EFT ne zdravi, temveč razbremenjuje telo nakopičenega stresa, kar doživljamo kot negativna čustva. Tesnobnost je znamenje, da je nakopičenih skrbi preveč, telo zaradi njih ne more več normalno delovati. Z EFT lahko razbremenimo telo korak za korakom, brišemo en boleč dogodek za drugim, da ostanejo samo še spomini, izgine pa telesni občutek, vezan nanje. Telo se vrne v stanje optimalnega delovanja, tesnobnost izgine.

Izkušnje ljudi pri lajšanju tesnobe in depresije so spodbudne. Spet so dobili voljo do življenja, novo energijo in se postavili na noge, začutili notranji mir in zadovoljstvo. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije