MEH NA MAH

Štajerka Tina pristala med Prisrčniki

Potem ko je pred letom dni Ansambel Prisrčniki zapustila pevka Tina Poljanšek iz Kamnika, so fantje iskali in kmalu našli novo Tino. Le da se ta piše Vinter in je Štajerka, doma iz Oplotnice. s fanti se je odlično ujela, poleg glasbene nadarjenosti pa ima še veliko drugih vrlin.
Fotografija: Narodno nošo je Tina kupila le dva meseca, preden se je pridružila Prisrčnikom.
Odpri galerijo
Narodno nošo je Tina kupila le dva meseca, preden se je pridružila Prisrčnikom.

Tinina glasbena pot se je začela s prepevanjem priljubljenih zabavnih pesmi ob kitarski spremljavi. »Kakšno leto sem bila tudi članica manj znanega ženskega ansambla, nato pa so me medse sprejeli Prisrčniki, s katerimi sem se dobro ujela,« pravi simpatično dekle, ki zdaj s fanti Mihaelom Taužičem, Tomažem Markom, Nejcem Težakom, Danijelom Kosijem in Miho Kirbišem sodeluje slabo leto. Našli pa so se, pravi, povsem po naključju. Kot je bilo naključje, da je ravno dva meseca pred tem od prijateljice kupila nošo.
Narodno nošo je Tina kupila le dva meseca, preden se je pridružila Prisrčnikom.
Narodno nošo je Tina kupila le dva meseca, preden se je pridružila Prisrčnikom.

»Nekako sem čutila, da jo moram kupiti, da jo bom potrebovala. In evo, očitno mi je bila res namenjena za nadaljnjo pot,« pravi dekle, ki ji oprava odlično pristaja. V nasprotju z mnogimi, ki jim je bila narodno-zabavna glasba položena že v zibelko, se v Tinini družini z glasbo ne ukvarja nihče razen njenega brata, ki se je za to umetnost ogrel ravno po zaslugi svoje sestre. Tina je končala tudi glasbeno šolo, smer kitara, in prav s kitaro še danes kot solistka zaigra na kakšni poroki.

»Sicer pa vsi družinski člani delamo v družinskem podjetju Vin Vez. Na tekstil vezemo in tiskamo različne napise in motive, dobavljamo pa tudi druge tekstilne izdelke. Ker sem grafična oblikovalka, je moj poklic tesno povezan z mojo službo,« nam zaupa Tina, ki je velika ljubiteljica psov in živali na splošno. »Imam psičko Jackie, brez katere ne grem nikamor. Tudi v gore jo vzamem s seboj. No, zdaj sem že izdala, da sem velika ljubiteljica gora, kamor pa ne hodim samo peš, pač pa tudi plezam in se lotevam zahtevnejših smereh v naših gorah,« nam še zaupa Tina, ki je prav tako navdušena gasilka.
Tudi v gasilski opremi se odlično znajde.
Tudi v gasilski opremi se odlično znajde.

Že kot deklica se je s prijateljicami najraje sestajala pri domačem gasilskem domu, kjer so dekleta trenirala in tekmovala v gasilskih veščinah. »In zelo sem ponosna na to, da sem gasilka! Še vedno tekmujem in sem neločljivo povezana z vsemi prijatelji gasilci in gasilkami,« pove ponosno in nadaljuje: »Ampak ne mislite, da sem nenehno športno aktivna in živim zdravo, sem namreč velika ljubiteljica peciva, sladoleda in sladkarij vseh vrst. Ker sem že od nekdaj rada kuhala, pa sem se pred nekaj leti odločila, da se bom lotila še peke tort in drugega peciva. In tako se je začelo. Najprej sem preizkusila milijon receptov, potem pa sama odkrila pravega za določeno pecivo. In moji fantje v ansamblu pravijo, da mi gre peka odlično od rok. Dokaz za to je, da na vajah nikoli nič ne ostane, ker pecivo pojemo, še preden sploh začnemo vaditi,« se smeje Tina, ki je očitno tudi zelo navihana, kar rada prizna. »To morda res niso najboljše vrline, so pa sladke in navihane!«
Ansambel Prisrčniki je deluje komaj dve leti, a so že prvo leto začeli nizati uspehe.
Ansambel Prisrčniki je deluje komaj dve leti, a so že prvo leto začeli nizati uspehe.

In kaj Tina in Prisrčniki počno te dni? Pripravljajo se na nastop v finalu Volkswagen špila, ki bo 16. maja v Ljubljani. Dober teden za tem, natančneje 24. maja, pa jih čaka še nastop v oddaji Slovenski pozdrav, kjer se bodo predstavili s polko Hvaležna in upali še na uvrstitev v finale festivala Slovenska polka in valček.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije