DENAR GA NI SPREMENIL

Srčni Goran Dragić, dobrota se mu obrestuje

Objavljeno 06. avgust 2019 17.22 | Posodobljeno 07. avgust 2019 15.57 | Piše: Novice

Je snovalec slovenske košarkarske pravljice, pozoren očka in mož, vzoren sin in vdan prijatelj, predvsem pa velik človekoljub

Portret za revijo Poslovni Carzine, ki je osupnil mariskoga.
Goran Dragić je eden tistih, ki si ga na vsak način želiš v svoji družbi. Pa ne zaradi milijonov, krvavo zasluženih pod ameriškimi koši, ampak zavoljo njegove pristne, srčne kulture, privzgojene v ljubljanskih Kosezah, do katerih še danes goji spoštljiv, pripadniški odnos.

image
Foto: Instagram Goran je odličen stric, kar še kako dobro ve njegov prikupni nečak Marko.


Goran Dragić ni človek, ki bi razmetaval z besedami, še manj s hvalisanjem, da si lahko privošči vse, kar mu srce poželi. Skromen je, a vendarle zelo radodaren, predvsem do tistih s težkim socialnim statusom. Bil bi sila slab politik, saj svoje obljube vselej izpolni. Tako je zgradil košarkarsko igrišče v parku Tivoli sredi prestolnice, pa tudi v Mariboru, da se meščani lahko brezskrbno posvečajo enemu najbolj priljubljenih športov pri nas. Z ženo Majo in otrokoma Mateom ter Victorio se z veseljem vrača v ljubljansko vilo, kjer tudi to poletje preživlja nekaj kvalitetnih tednov s svojimi dragimi. Poleg tega je zelo predan treningu, in medtem ko večina njegovih kolegov uživa na počitnicah, se on vsak dan odpravi v fitnes, kjer pod budnim očesom kondicijskega trenerja skrbi, da se bo po končanem dopustu vrnil na parket čim bolje pripravljen. Obiskovalci fitnesa sprva ne morejo verjeti svojim očem, ko zagledajo slavnega Gogija, kako trenira le nekaj metrov od njih in je pripravljen s kakšnim navdušenim oboževalcem pozirati za spominsko fotografijo. Večkrat podpiše tudi svoj dres, preseneti koga za rojstni dan ter se pogovarja z vsakim, ki pristopi k njemu. Je neizmerno naraven, dostopen in ne kaže prav nobenih zvezdniških kapric. Dobrota se mu obrestuje, saj ga imajo ljudje radi, in tudi če se mu zgodi kaj neprijetnega, se na koncu vse uredi njemu v prid. Ena takšnih situacij se je zgodila pred leti, ko je izgubil denarnico s kreditnimi karticami, zajetnim kupčkom gotovine in vsemi dokumenti. Dobri najditelj mu jo je vrnil, on pa ga je bogato nagradil. Goran res zna poplačati poštenost in stisko, saj so ga starši vzgojili v skromnih razmerah ter z občutkom do sočloveka.

»Seveda si danes lahko privoščim več, kot sem si nekdaj, kar pa ne pomeni, da sem drugačna osebnost.«

 

Magnet za uspešna podjetja

Ker ima vse zakonitosti idealnega predstavnika kakovostnih znamk, si ga marsikdo želi za obraz svojega podjetja. Le kdo ne bi zraven izdelka rad videl tako iskrenih in lepih oči, še posebej če jih v objektiv ujame izjemni fotograf Miran Juršič. Skupaj sta ustvarila enega boljših portretov športnega junaka, kar smo jih videli. Na Porsche Slovenija so se končnega rezultata zelo razveselili, Goranova podoba pa krasi naslovnico njihove revije Poslovni Carzine, za katero je v intervjuju spregovoril o košarki kot poslu, življenjskih vrednotah in svojih načrtih za prihodnost. Starejši od bratov Dragić je namreč eden od ambasadorjev vrhunske mobilnosti tega uspešnega uvoznika priljubljenih avtomobilskih znamk. Razkril je pomen vrednot, ki jih ne sme zamegliti noben denar. »Seveda si lahko danes privoščim več, kot sem si nekdaj. Recimo, da je to nagrada za moje trdo delo, kar pa ne pomeni, da sem drugačna osebnost. Imam dva otroka, odraščata v drugačnih razmerah, kot sva midva z bratom. Ampak želim si, da bi imela enake vrednote, da bi znala delati, da bi se borila za tisto, kar si bosta želela in o čemer bosta sanjala,« se je dotaknil vzgoje svojih otrok in s tem tudi naših src.
Tomaž Mihelič
Deli s prijatelji