Shana: Sporočilo koronavirusa: na udaru so naše vrednote

Na Zemlji se odpira popolnoma nova era. Začenja se rojstvo nove Zemlje. Trenutno poteka preobrazba, ki bo popolnoma spremenila svet. Zemlja prehaja na višjo vibracijo in vsi mi z njo. Čiščenje energij poteka na vseh nivojih. Svet se je čez noč ustavil.
Fotografija: Shana Flogie, foto: Dejan Javornik
Odpri galerijo
Shana Flogie, foto: Dejan Javornik

Ustavil se je čas. Doma ste. Zaprti med štiri stene. Zdaj ste med svojimi najdražjimi, zdaj imate čas. Čas zase. In kaj zdaj? Srečujete se z vso temo v sebi, ki vas preplavlja in sooča z egom, ranljivostjo in lastno zaslepljenostjo s tem, da mora biti vse popolno. Koronavirus je z eno samo potezo dosegel, da se je čez noč ustavil čas in naša življenja. Z razlogom.
Virus kot trojanski konj?

Kaj če je korona virus samo trojanski konj, ki je silovito vkorakal, saj se samo skozi močan globalni šok, ki smo ga utrpeli, lahko prebudimo iz iluzije in svoje lastne teme? Je res potreben tako močan udarec, da se zavemo, da imamo vse, kar iščemo zunaj, pred lastnim nosom?

Kaj pa če je zdaj čas, da se skozi osamo in distanco do zunanjega sveta spet povežemo s sabo in se izprašamo, kaj hočemo. Da preverimo, kje sploh smo? Kaj če moramo nehati kupovati stvari, ki jih ne potrebujemo, in še huje, z denarjem, ki ga nimamo? Kaj če moramo več poslušati in manj govoriti? Kaj če imamo preveč stvari in premalo sebe? Vsi imamo premalo časa. No, zdaj ga imamo v nedogled. Vrednote so izgubile svoj pravi pomen in se merijo samo po veličini materialnih stvari, skozi uspeh in status. Zdravje, družina in odnosi so bili na zadnjem mestu. In tako se mnogi kopajo v svoji temi, po kateri brodijo z egom, ki se še v zadnjih vzdihljajih bori za svoj prav. Ampak …


Ne glede na to, kako močno si želite, da hitro mine in se boste lahko vrnili v staro kolesje svojega življenja, vedite, da tega žal ne boste doživeli. Vi ste in boste drugačni, spremenjeni.


Korona kot ročna zavora

Izolacija in odmik od zunanjega sveta je pri mnogih povzročilo veliko stiske, panike, strahu in negotovosti, kako naprej in kaj zdaj. Ustavil se je javni promet, zaprle so se šole, službe, vse popoldanske aktivnosti, ki so nam bile v uteho, za beg in izgovore, da se nam ni bilo treba ukvarjati s seboj in z odnosi. Povsod so vprašanja, kako bomo, pa vendar odgovora trenutno ni. Kaj bo zdaj s tistimi, ki so samozaposleni? Kako s krediti, položnicami in najemninami?

Da boste preživeli, se boste morali odreči vsem nižjim, gostim, težkim energijam, v katerih se tako udobno počutite. Med njimi so nadzor, jeza, ljubosumje, zamere, zavisti, škodoželjnost in lastni prav. Pa vendar … Preživeli boste samo tako, da dvignete zavest! Da greste v svoje srce.
 

Vas je strah?

Na udaru so naše vrednote – vrednostni sistem. Soočamo se s smrtjo. Stari jaz umira, svet, ki ga poznamo, se ruši v prah pred našimi očmi. In kaj če je koronavirus skozi prispodobo Kronos – Saturn, bog časa, ki ga lahko jemljemo kot vrata na višje ravni? Zdaj so napadene mnoge avtoritete, ogroženi so vsi starejši ... Tako vlada stari kralj Kronos, saj pravi, da ni novega rojstva brez predhodne smrti starega. Ega. Sistema.

In kaj če je korona virus res samo trojanski konj za nekaj, kar se dogaja v ozadju?
Ustavil je naš nori svet z ročno zavoro pri hitrosti 200 km na uro, zato da nas prebudi in skozi šok ustavi. Saturn se trenutno giblje na zadnji, 29. stopinji kozoroga, preden ta konec tedna vstopi v vodnarja. Ta zdaj v svojih zadnjih vzdihljajih kosi na način, da dobesedno ustrahuje, terorizira in odzemljuje. Letala so ostala na tleh in mi z njimi, v svoji realnosti, za štirimi stenami.
 

Kaj se dogaja v ozadju?

V letu 2020 se učinek povezanosti Saturna in Plutona nadaljuje in svet prav zdaj doživlja globoko preobrazbo. Pluton deluje na notranji, senčni jaz in na globino naše duše. Saturn nam prinaša lekcije in rast, da se premaknemo na naslednjo stopnjo. Na globalni ravni daje Saturn v kozorogu velik pomen bančnemu sistemu, političnim sistemom, velikim korporacijam in drugim vladnim strukturam. Prav slednje je zdaj ključ, ki bo odprl Pandorino skrinjico. Zato počakajmo na drugi val, ko bo čas resnice.
Ko se je dovršila konjunkcija med Saturnom in Plutonom, 12. januarja 2020, v kozorogu, se je prvič začelo več govoriti o virusu in razglašena je bila pandemija. Poravnava obeh je ustvarila svojevrstno kozmično nevihto.

In ta nevihta je koronavirus, ki je kot trojanski konj čez noč vkorakal v naša življenja, na dan, ko je Venera prišla v tesni spoj z Uranom v biku. Ta nevihta nas je prisilila, da bomo vstali in prevzeli odgovornost za svoje življenje, svoje odločitve in način, kako bomo v prihodnosti vodili svet. Pluton in Saturn bosta ključna pri prebujenju in preoblikovanju strukture življenja.

Druga pomembna konjunkcija, ki bo prinesla drastične spremembe v svetu, bo spoj Jupitra in Plutona. To bo pozitivna konjunkcija z dobrodejnimi učinki za narode, vendar bo navkljub optimistični in ustvarjalni noti prinesla tudi nekaj večjih preizkušenj. Trenutna situacija se bo v tem časovnem okviru razvijala, preden bo dobila končni epilog.

Konjunkcija med Jupitrom in Plutonom v znamenju kozoroga bo 4. aprila, 30. junija in 12. novembra 2020.

Obdobja večjih križišč v prihajajočih mesecih, bodo leto zaznamovala kot čas regeneracije in ozdravitve. Druga plat konjunkcije Jupiter-Pluton pa kaže, da se lahko težave še poslabšajo, kar pomeni, da bo vzbudila občutek obsedenosti povezan s krizo koronavirusa, ki je pravzaprav samo sprožilec nečesa večjega. Je ključ do prebujenja. Ljudje, obsedeni z močjo, bodo razkrinkani in prikrita resnica bo ugledala luč. Korenite spremembe pa bomo utrpeli v svetu financ in ekologije.

Sporočilo je jasno

Iluzija lažnega ega se raztaplja in novo se rojeva. Ne oklepajte se starih energij in prepričanj, saj se ne boste mogli dvigniti na novo energijsko raven. Sprejmite situacijo tako, kot je. Karantena je dobra za vse. Za to, da si odpočijete od tempa, ki ste ga imeli vsak dan, od pehanja za statusom, denarjem in v končni fazi od sebe in svojih pričakovanj.
Iz srca,
Shana www.MyChi.si, foto Getty images

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije