ZVEZDE

Shana: Obrat plutona v kozorogu, vsi bomo dobili novo moč

Objavljeno 24. april 2020 20.00 | Posodobljeno 24. april 2020 20.00 | Piše: Shana

Pluton je v kozorogu že od leta 2008. Premika se namreč počasi, v določenem znamenju  preživi desetletje, in si res vzame čas za to, da vas spodbudi k globokemu uvidu v vsako stvar. Vladar Plutona je vodni škorpijon, zemeljski kozorog, v katerem je trenutno, pa je nekoliko bolj tog in si lahko v njem nekoliko spočije.

fantasy
Kamorkoli sicer pride ta vladar podzemlja, podzavesti in naših največjih strahov, aktivira vse skrito in prikrito, da pride na dan. Pluton je tudi gospodar teme, podzemlja in uničenja. Pa vendar je eden najbolj razsvetljenih planetov, saj na drugi ravni prinaša preobrazbo, prebujanje, zdravljenje naše senčne strani, smrt in ponovno rojstvo. Ko nas močno gnete, je čas, da 'zažgemo', uničimo stvari, ki nam ne služijo več, in se lažji, osvobojeni ter močnejši dvignemo iz pepela. Pluton namreč pooseblja tudi arhetip feniksa.

Čas za prestrukturiranje življenja

Trenutno na globalni ravni Pluton v kozorogu izvaja pritisk na bančne sisteme, velike korporacije in vlado. Del njegovega dela v kozorogu je predelava in preoblikovanje stvari, ki niso pristne. Vsemu temu smo zdaj priča, saj lahko vidite, koliko je v zadnjih letih uporov, stavk, zahtev po prenovi sistemov vseh vrst – od bančnega, finančnega, vladnega, šolskega, zdravstvenega, komunikacijskega … Pluton je tesno povezan z močjo. Ljudje na oblasti in ideja moči sta zdaj pod drobnogledom, pripravljena na korenito preobrazbo. Vpliva namreč na naš notranji, senčni jaz in deluje v globini naše duše. Pomaga nam, da kopljemo globlje, da bi našli svojo moč, olupili nepotrebne plasti in stopili v svojo pristno moč.
Korenite spremembe bomo utrpeli v svetu financ in ekologije.

Pluton bo ostal v kozorogu do leta 2024 in se po tem ne bo vrnil vanj do leta 2254, zato bodo posledice, ki jih bo pustil v svetu, dolgotrajne. V retrogradno gibanje se obrača 24. aprila, Saturn pa 10. maja, nato pa bo jeseni, v oktobru, čas za njun epilog.

Srečanje dveh velikanov

Si predstavljate, kaj vse bosta povzročila Pluton in Saturn, ko se srečata v retrogradnem gibanju? Ponotranjila bosta proces, ga ustavila in upočasnila. Oba sta namreč osredotočena na bančništvo, vlado, poslovanje, javni red in podobno, a nosita tudi globlje sporočilo in bistvo. Na dušni, intuitivni ravni se Saturn in Pluton združujeta, da se ponovno rodita. Tudi onadva sta podvržena svojemu lastnemu procesu, da se lahko premakneta na višjo raven ter prineseta višjo frekvenco.
Saturna in Plutona se ni treba bati, je pa njuno letošnje potovanje po kozorogu vsekakor nekaj, kar bo zanimivo gledati. Prva poravnava teh dveh mogotcev se je namreč zgodila v aprilu 2019, druga pa v letošnjem januarju. Pobrskajte malo po spominu, kaj se je dogajalo v teh dveh obdobjih v vašem življenju, kje so bile napetosti, nesoglasja, preizkušnje in lekcije, saj so to smernice, kaj se vam bo dogajalo še naprej.

Pomagala nam bosta pri prebujanju

Vsem nam bosta pomagala preoblikovati strukturo našega življenja. Njuna energija nam bo prinesla nov način razmišljanja in nov zrak, da bomo lahko zadihali. Stvari bomo morali narediti drugače, spremeniti svoje vrednote, kot družba pa se bomo morali obrniti v drugo smer. Usklajevanje teh energij poteka že nekaj časa. Veliko delov sestavljanke se zlaga skupaj, pa vendar se bo svet, kot ga poznamo, premaknil na novo raven. Vsem nam bo dana možnost, da se premaknemo in dvignemo, se osvobodimo svojih omejitev in se ponovno rodimo v nekaj novega. Vsi bomo dobili novo moč. Dobili bomo priložnost, da spremenimo odnos do denarja in moči. Zato morate zdaj resno pogledati, kaj bi bilo dobro spremeniti tako v svojem osebnem kot kolektivnem življenju.
image
fantasy

Jupiter in Saturn sta namreč velika vladarja zgodovine, ključna za naše povezovanje in medsebojno sovplivanje z zunanjim, socialnim in družbenim svetom. Tako bo njun premik v vodnarja, element zraka, prinesel velik premik družbenega življenja vseh narodov.

Trenutna lekcija je, da poskrbite zase

Premik Saturna iz zemeljskega znamenja (kozorog) v zračno (vodnar) predstavlja premik od materializma k novim idejam, informacijam, tehnologiji, enakosti in zavedanju o naravi. Verjetno bo ta prehod zaznamoval konec starega, poznanega sveta, velikih sil in se bo odražal kot odmik od prevladujočih elementov zemlje, kot so težka mehanizacija, fosilna goriva, kapitalizem in velike industrije. V prihodnjih letih lahko torej pričakujemo razmah tehnologije, interneta, omrežja, čipiranja, kartic in popolne kontrole sistema nad posameznikom. Ko bo Saturn v retrogradni fazi, se bo struktura krhala in kazale se bodo nove rešitve za delovanje sistema.
Ob koncu junija se lahko pokaže ključ, ki bo razkril ozadje virusa. Tretja faza pa prinaša epilog pozno jeseni.

Obdobja večjih križišč v prihajajočih mesecih bodo leto zaznamovala kot čas regeneracije in ozdravitve. Sama bi rekla, da zdaj šele prihajamo v vrh celotne zgodbe, ob koncu junija, ko se dovršita oba pomembna mrka, se lahko pokaže ključ, ki bo razkril ozadje virusa. Tretja faza pa prinaša epilog, ki bo šele pozno jeseni.

Druga plat Saturnovega premika pa kaže, da lahko trenutne težave še poslabšajo, kar pomeni, da se bo vzbudil občutek obsedenosti, povezan z epidemijo, ki pa je pravzaprav samo pobudnik nečesa večjega. Je ključ do prebujenja. Ljudje, obsedeni z močjo, bodo razkrinkani in prikrita resnica bo ugledala luč. Korenite spremembe pa bomo utrpeli v svetu financ in ekologije. Pa počakajmo do jeseni, do takrat pa upajmo, da se čim več ljudi zbudi.
Deli s prijatelji