JUNAK

Šestič na dobrodelno pustolovščino

Objavljeno 04. junij 2020 16.00 | Posodobljeno 04. junij 2020 16.00 | Piše: A. K., foto Radio 1

Junak Miha Deželak.

Lani je prevozil skoraj 600 kilometrov in skupaj s poslušalci zbral neverjetnih 280.361,59 evra.
Za hip se je zdelo, da bo epidemija koronavirusa odnesla tudi tradicionalno akcijo Radia 1. Vendar je na srečo ni, zato je voditelj Miha Deželak v oddaji Denis Avdić Show presenetil svoje tri prijatelje Denisa, Jano in Anjo in ponosno naznanil, da se bo že šestič zaporedoma odpravil na pot po Sloveniji. Zbiral bo denar za otroke iz socialno ogroženih družin, da se bodo po njegovi zaslugi lahko odpravili na težko pričakovane počitnice.

Miha se bo na pot odpravil v petek, 12. junija, na cilj pa se bo po napovedih pripeljal v petek, 19. junija, kar pomeni, da bo na poti dan več kot po navadi. Seveda se na avanturo ne bo podal sam, spremljala ga bo njegova sanjska ekipa.

»Ljudem bi rad dal upanje, pomembno je, da spet stopimo skupaj, da se povežemo in dokažemo, da zmoremo. Tudi če ljudje nimajo denarja, naj širijo vsaj svoj glas. Jaz sem ves ta čas treniral na domačem kolesu, ker sem si to akcijo želel izpeljati. Vemo, da je kriza. Otrokom se je še težje učiti na daljavo, nekateri sploh nimajo računalnikov, njihovi obroki so še manjši, kot so bili v šoli, nasilje v družinah se je v tem času še povečalo. Zaradi tega mi gremo na pot,« je s solzami v očeh dejal Deželak. 
Deli s prijatelji