Rock glasba prepletena z narodno-zabavno

Poslušalci so tisti, ki izbirajo med različnimi zvrstmi glasbe, vsi glasbeniki pa stremijo k temu, da zadovoljijo čim širši okus občinstva. Zato klasični narodno-zabavni ansambli, ki so oblečeni v narodne noše, igrajo tudi zabavno in rock glasbo. Prav med pevkami narodno-zabavne glasbe pa najdemo velike oboževalke rockovskih zasedb.
Fotografija: Lara Voler, pevka Ansambla Šepet, rada posluša tudi drugačne ritme.
Odpri galerijo
Lara Voler, pevka Ansambla Šepet, rada posluša tudi drugačne ritme.

Ena tistih, ki uživajo, ko slišijo rockovske ritme, je Urška Lesjak, pevka Ansambla Jerneja Kolarja in dekle Gregorja Gramca, člana Ansambla Vikend. Pevka Ansambla Šepet Lara Voler nam je zaupala, da je po duši rockerica, čeprav poje polke in valčke. Študentka biologije in tehnike pravi, da si za sprostitev velikokrat zavrti Tino Turner, Queene ali skupino AC/DC.
»Glasbeno nisem opredeljena, saj glasba pri meni nima meja in poslušam tisto, kar mi je v tistem trenutku všeč,« pravi Lara.

Navdušena rockerica je tudi Mojca Dolenc, hči nedavno preminulega Janeza Dolenca, člana Fantov s Praprotna, ki poje pri Hišnem ansamblu Avsenik. Da o Anki Čop, zdaj pevki Kraškega kvinteta, v katerem poje v duetu z Bracem Korenom, dolga leta pa je pela pri Slovenskih muzikantih, ne govorimo. Čeprav jo najpogosteje vidimo v narodni noši, pravi, da je po duši čisto prava rockerica.

S.O.S. kvintet s Kajo Humski, ki prav tako včasih zaide na kakšen rockovski koncert.
S.O.S. kvintet s Kajo Humski, ki prav tako včasih zaide na kakšen rockovski koncert.
Rock ritmi so prav tako všeč Kaji Humski, pevki S.O.S. kvinteta, ki občasno zapoje z Ansamblom Saša Avsenika, trenutno pa pomaga Slovenskim zvokom, ker je njihova Tadeja Avbreht na porodniškem dopustu. Mimogrede, Tadeja je postala mamica, s partnerjem Sandijem sta se razveselila sinčka Jake. »Od slovenskih zasedb najraje poslušam Mi2 in sem bila že večkrat na njihovem koncertu, od tujih pa Pink, ki sem jo šla julija poslušat na Dunaj, in Queene, ki sem jih z Adamom Lambertom prav tako slišala na Dunaju pred dvema letoma. Všeč pa mi je še rock stil in včasih se oblečem malo bolj odštekano,« pravi pevka.

Rok Žlindra in Matjaž Švagelj leta 2010 skupaj na odru Evrovizije s skladbo Narodno-zabavni rock.
Rok Žlindra in Matjaž Švagelj leta 2010 skupaj na odru Evrovizije s skladbo Narodno-zabavni rock.
Vsi pa se dobro spomnimo skladbe Narodno-zabavni rock, s katero so nas na Evroviziji leta 2010 zastopali Ansambel Roka Žlindre in Kalamari in ki združuje ritme narodno-zabavne in rockovske glasbe. In čeprav so se nekateri nad njo zmrdovali, je bila za vse zanimiva in pozitivna izkušnja. Seveda pa so se člani ansambla po tem nastopu vrnili na stare tirnice in nadaljujejo ustvarjanje narodno-zabavne glasbe, čeprav na veselicah in drugih zabavah Rok in fantje z veseljem zaigrajo skladbe iz povsem drugega žanra. Ne nazadnje si je izlet v rockovske ritme pred leti privoščil celo legendarni Lojze Slak, ki je stopil na oder z ljubljansko rock zasedbo Big Foot Mama in priredil pesem Pomlad v rock poskočnico. Bil pa je tudi na Rock Otočcu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije