OKREVA PO OPERACIJI

Prerojena Tjaša Železnik: operacija ji je spremenila življenje

Objavljeno 07. marec 2020 08.22 | Posodobljeno 07. marec 2020 08.15 | Piše: Anita Krizmanić, foto: Katarina Veselič, instagram

Slovenska gledališka in filmska igralka je ženska, ki s svojo lepoto izžareva posebno energijo in samozavest.

Dve laparaskopiji in odvečni kilogrami v nosečnosti so terjali svoj davek, zato se je Tjaša odločila za posvet s strokovnjakinjo.
Na odru in malih zaslonih pušča močan pečat kot vrhunska umetnica, saj se je odlično znašla v premnogih vlogah. Petinštiridesetletna lepotica je precej manj zgovorna, ko beseda nanese na njeno zasebno življenje. Tokrat pa je za našo revijo spregovorila o posegu, ki ga je pred kratkim prestala in zaradi katerega se v svoji koži počuti tako dobro kot že dolgo ne.

Pred dobrim mesecem je Tjaša Železnik na svojem profilu na instagramu objavila, da okreva po operaciji in da bo njen trebušček kmalu spet lep in raven, kot je bil nekoč. Nekdanja atletinja, ki je bila na svoj trebuh vedno izjemno ponosna, kar je pravzaprav logično, saj je naredila na stotine trebušnjakov, intenzivno trenirala vsaj štirikrat na teden, šprintala, delala vaje z utežmi in tako naprej, je v svojih tridesetih zaradi resnih ginekoloških težav dvakrat prestala laparoskopsko operacijo.

Našla je pravo osebo

»Posledica je bil dvakrat prerezan popek, ki seveda po posegih ni bil več tako majhen in čeden kot prej. K temu, da se je precej spremenil in postal deformiran, širok in neprivlačen, je prispevala tudi nosečnost, v kateri sem pridobila precej več kilogramov, kot je bilo treba. In tako tudi popek in trebuh nista bila več takšna kot prej. Popek je po nosečnosti celo ostal izbočen,« se začetkov svojih težav, s katerimi se spoprijemajo številne ženske, spominja Tjaša. Vsa ta leta si je želela, da bi bil njen popek spet majhen in bi bil videti kot nekoč. Njegov videz jo je tako motil, da je poleti na morju obvezno nosila le enodelne kopalke.

»Mislim, da se o lepotnih posegih še vedno premalo govori.«

»Tudi v gledališču, pri predstavah, v katerih je kostum razkrival več kot običajno, sem prosila, naj ga prilagodimo, tako da bo trebuh večinoma zakrit,« prizna lepa igralka, ki se je po temeljitem premisleku, tehtanju vseh možnosti, izgubljenih nosečniških kilogramih in mnogih trebušnjakih, po katerih je trebuh spravila v prvotno stanje, popka pa ne, odločila za posvet z lepotnim kirurgom. »En poseg sem že imela, a sem zaradi njegove zahtevnosti potrebovala še enega,« še doda. Usoda je hotela, da je srečala specialistko plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije dr. Katarino Živec. »Spoznali sva se prek skupne prijateljice in v trenutku je name naredila ogromen vtis. Povsem me je očarala. Katarina je čudovita oseba in predvsem vrhunska strokovnjakinja na svojem področju. Po pogovoru o mojih težavah sem takoj vedela, da je prava oseba zame in poseg. Povsem sem ji zaupala,« je igralka hvaležna za novo poznanstvo in prijateljstvo, ki ji je spremenilo življenje.

Dvojna težava

Pred operacijo, ki je trajala eno uro in je potekala v lokalni anesteziji, je dr. Živčeva posumila, da pri Tjaši ne gre le za težave s popkom, temveč tudi za trebušno kilo. »Neznansko sem vesela, da je abdominalni kirurg med posegom kilo saniral, dr. Živčeva pa je rekonstruirala popek, ga zmanjšala in pritrdila, tako da je videti skoraj kot nekoč,« je po posegu zadovoljna igralka. Okrevanje poteka počasi in po pričakovanjih. »Po dolgem času sem lahko, seveda predvsem zaradi zdravniškega priporočila, nekaj dni lenarila na kavču, kar je zame velika, velika redkost. Tudi aktivnosti, kot so smučanje, tek in telovadba, sem morala za nekaj tednov odriniti na stranski tir. Zdaj pa sem že malce bolj aktivna,« nekaj tednov po posegu pove Tjaša in doda, da bodo končni rezultati vidni čez kakšen mesec ali dva. »Lahko pa vam zaupam, da se že pripravljam na nakup novih dvodelnih kopalk in se veselim morja,« se zasmeji. Zaveda se, da težave, ki so jo pestile dolga leta, niso tako redke, a ljudje svojo stisko zelo pogosto skrivajo. »Tudi zato sem se odločila, da o svojem posegu javno spregovorim. Mislim, da se o lepotnih posegih še vedno premalo govori, pa naj bodo posledica zdravstvenih težav v preteklosti ali zgolj želje po tem, da bi na sebi nekaj spremenili, popravili, olepšali. Mislim, da ni s tem nič narobe, s tovrstno korekcijo lahko bistveno spremenimo svoje počutje in samozavest,« igralka pove za konec in ljudem, ki imajo podobne težave, polaga na srce, naj se opogumijo, pogovorijo s strokovnjakom in se odločijo spremeniti svoje življenje in počutje na bolje.
Deli s prijatelji