DOPUST NEKOLIKO DRUGAČE

Poletna avantura Petra in Nike: od Velenja do Hvara

Objavljeno 12. avgust 2020 08.00 | Posodobljeno 12. avgust 2020 08.00 | Piše: R. S., foto: Beautyfull Blog

Peter Poles in njegova žena Nika Veger sta navdušena popotnika in ne mine leto, da se ne bi s hčerkama podala v kakšno daljno deželo.

Če s hčerkama ne odkrivajo slovenskih lepot, jo popihajo na kratek izlet v Benetke.
Kaj se zgodi, ko priljubljenemu voditelju razmere preprečijo, da bi se potepal po svetu? Začne raziskovati lepote domačih voda in se vrača na enega najlepših jadranskih otokov. Tudi letos je družino odpeljal na Hvar, vmes pa je užival v domačem Velenju ter dekleta popeljal na enodnevne izlete po čarobnih kotičkih Slovenije.

Peter Poles in njegova žena Nika Veger sta navdušena popotnika in ne mine leto, da se ne bi s hčerkama podala v kakšno daljno deželo. Nazadnje so uživali v lepotah in bogati zgodovini Mehike, zdaj pa so prisiljeni dopustovati nekje bližje doma. A nič hudega, televizijski voditelj namreč obožuje vonj borovcev, ki še posebno lepo dehtijo na Hvaru. Tam zadnja leta redno dopustujejo, da si odpočijejo, razvajajo brbončice z okusno lokalno hrano in se naužijejo najboljšega sladoleda. Zelo radi se izgubljajo v ljubkih otoških vasicah, z ženo se odžejata z bevando in poskusita kaj novega, kot denimo bitlo, domači energijski napitek iz vina in še toplega kozjega mleka. Nika si kot mojstrica za lepoto in kozmetiko z zanimanjem pogleda, kako tamkajšnja družina Lučić destilira rožice v vrhunska eterična olja. Vsi skupaj pa najbolj uživajo v počitnicah brez pretiranega načrtovanja, saj se sproti odločajo, kaj bo na urniku. Poletje pa seveda ne mine niti brez oddiha v Velenju, Petrovem rojstnem kraju, na katerega je zelo navezan in o katerem z veseljem pove, da ima najlepšo plažo kar doma. Znano rudarsko mesto so na novo preuredili, priljubljeno jezero je postalo pravi raj za vodne aktivnosti in tudi vožnja s kolesom po prenovljenih kolesarskih poteh ponuja veliko užitkov. In glede na to, da je jesenska televizijska shema precej okrnjena in mu bo ostalo precej prostega časa, se bo lahko z Niko, Amaljo in Belo podal še v kakšen lično urejen kamp. Tovrstnih ponudnikov je v Sloveniji vedno več in idej za porabo turističnih bonov jim tako zlepa ne bo zmanjkalo.
Deli s prijatelji