V SANJSKI FORMI

Novi milijoni za Gorana Dragića

Objavljeno 21. september 2020 18.00 | Posodobljeno 21. september 2020 18.00 | Piše: Tomaž Mihelič, Foto osebni arhiv/Instagram, Troy Taormina-USA TODAY Sports

Goran Dragić je v karieri zaslužil že več kot 100 milijonov dolarjev.

Goran Dragić je v karieri zaslužil že več kot 100 milijonov dolarjev.
Organizator igre vročice iz Miamija je prerojen in navdušuje s predstavami pod košem, na račun njegovih izjemnih potez pa se je ekipa uvrstila v sklepne boje za prestižni prstan lige NBA. Zdaj ima Goran Dragić vse karte v svojih rokah in z njimi si bo prislužil nov zajeten kupček ameriških milijonov, ki jih klubi že pripravljajo, da bi ga zvabili v svoje vrste.

Tisti, ki so mislili, da je Gogi z osvojitvijo naslova evropskega prvaka povedal svoje, so pošteno usekali mimo. Da je zadovoljen mož in srečen očka, predvsem pa zdrav športnik, so osnovni pogoji za uspešno kariero, in lahko bi rekli, da ima Goran Dragić vse našteto. To pa nedvomno prispeva k sanjski pripravljenosti, s katero na drugi strani Atlantika blesti na košarkarskem parketu. Celo nasprotniki zvezdniškega kova se mu klanjajo, in to v času, ko se njegova pogodba s klubom izteka, kar pomeni, da bo na račun izjemne igre postal eden najbolj vročih igralcev v naboru za naslednjo sezono. Še preden se bo zaključil boj za prstan NBA, v zakulisju namreč že potekajo kalkulacije o tem, koliko zelencev bodo odšteli za našega asa. Omenjajo se vrtoglave vsote med 20 in 40 milijoni, vse pa bo odvisno od Gorana samega, ki je že izrazil željo, da si želi ostati v Miamiju pri heatsih, kjer z družino uživa razkošno življenje. Klub, s katerim melje nasprotnike v vzhodni konferenci, ne skriva ambicij, da bi Dragona, kot ga kličejo čez lužo, radi obdržali v svojih vrstah.
image
Hčerka Victoria in sin Mateo sta očetov največji ponos in strastna navijača.


Nekateri napovedujejo, da bi lahko postal njihov častni član, ko bo zaključil kariero pod koši, in bi z bogatimi izkušnjami, predvsem pa odličnimi sposobnostmi vodenja ekipe motiviral moštvo kar s klopi. Prihodnost tega skromnega in med športniki ter navijači izjemno priljubljenega košarkarja je torej bleščeča, zato stiskamo pesti, da bi si za vrhunec kariere nadel dragoceni prstan, s katerim so se že okitili nekateri Slovenci, čeprav ni še nihče odigral tako pomembne vloge, kot jo ima Gogi. Po videnem sodeč si ga vsekakor zasluži.
Deli s prijatelji