LORELLA, ORIANA IN ZALA

Nove preizkušnje za izkušene mačke

Objavljeno 04. marec 2019 15.41 | Posodobljeno 04. marec 2019 15.52 | Piše: Sonja Javornik, Foto: Adrian Pregelj

Tri lepotice smo vprašali o jutranji rutini.

Zala, Oriana in Lorella.
Z novim letom je oddaja Dobro jutro, ki jo lahko gledamo ob delavnikih na RTV SLO, dobila tri nove znane sodelavke. Prva je Lorella Flego, ki bo v sklopu te magazinske oddaje pripravljala svojo Bleščico. Zala Djurić Ribič je že začela obiskovati znane Slovence in preverjati, kakšni so njihovi jutranji obredi. Oriana Girotto pa v rubriki Oriana v mestu odkriva zanimive in bolj ali manj skrite kotičke v prestolnici.

Za Lorello se ni veliko spremenilo, saj njena Bleščica še vedno nastaja na Obali, kjer je tudi doma. »Na spremembo sem se zelo dobro navadila in oddaja mi je všeč, prav tako studio, energija in življenje v prestolnici. Malo me spominja na obdobje Tistega lepega popoldneva, ki je bilo zame čarobno, in v vsej tej zgodbi je zame pomembna tudi Ana Tavčar, odlična in popolnoma nesebična voditeljica, ki sem jo takoj začutila,« pravi Lorella.

image
Lorella, Zala in Oriana.

Tudi Oriana je zadovoljna z novimi sodelavci. »Vsakega voditelja in urednika globoko spoštujem, tesnejše pa sem povezana s svojo ekipo snemalcev, tehnikov, režiserjev in urednikov,« pravi voditeljica, ki ima že veliko izkušenj tudi s komercialnih televizij. »Zdaj moje delo poteka v živo in v res zgodnjih urah, a to zame ni problem, saj mi je celo laže, kot če bi snemali popoldne. Tu ne gre samo za razvedrilo, ampak tudi za informiranje. Delo se razlikuje tudi po organizaciji: treba je uskladiti veliko sogovornikov, se pripraviti in imeti smisel za improvizacijo. Sodelavcev je zdaj res več, a vsak nekako organizira svoje področje. Uredniki potem to povežejo in oddaja postane čudovito sožitje raznolikih tem.«

Da je življenje polno presenečenj, lahko iz prve roke pove Zala Đurić, ki zadnja leta študira v ZDA, a je zaradi snemanja filma ostala doma. Potem je prišlo še do sodelovanja z oddajo Dobro jutro, ki pa ni ovira za kako daljše potovanje. »Moja rubrika je tako le enkrat na dva tedna, snemamo pa vnaprej. Ko bom šla v ZDA, jih bomo pač posneli prej. Filmi me kličejo,« pravi vse bolj iskana igralka, ki pa v oddaji ne igra, kot nam je zagotovila. »Jaz sem vedno jaz, na filmu ovita v lik, v oddaji Dobro jutro pa sem takšna, kot sem, brez maske in z ljubeznijo.«​
 

Tri lepotice o jutranji rutini


Se zbujate z budilko?
Lorella: Vedno, drugače bi spala do dvanajstih.
Oriana: Vsako noč si pripravim budilko, a se naslednji dan zbudim minutko, preden bi ta zazvonila. To je ob 7. uri, ne glede na to, ali grem spat ob 23. ali ob 2. uri.
Zala: Samo kadar imam snemanje že zelo zgodaj ali ko grem na letališče.

image
Lorella.

Kakšnega razpoloženja ste navsezgodaj?
Lorella: Zelo dobro sem, v resnici so mi jutra všeč in imajo svoj čar.
Oriana: Običajno zelo dobrega. Lahko rečem, da je to najboljši trenutek v dnevu. Ne glede na to, koliko spim (običajno zelo malo že 20 let), mi zjutraj uspe narediti vse. Delo, opravki, telovadba, zame jutra niso problem. Dobesedno uživam. Zjutraj sem tudi najbolj zgovorna in prijazna. Problem je popoldne. Kot bi mi stisnil zavoro.
Zala: Rada imam jutra in v njih uživam, mirna sem in nežna, a po navadi ne preveč zgovorna.

image
Oriana.

Ali radi spite, se vam zdi spanje pomembno?
Lorella: Spanje je zelo pomembno, ne le za lepoto, temveč tudi zato, da smo v sebi umirjeni in osredotočeni na cilje. Sama zelo rada spim in vem, da spim premalo, a je trenutno moj življenjski tempo zelo hiter in se ne da drugače.
Oriana: Spanje se mi zdi izredno pomembno, a žal nisem več sposobna dolgega spanca. V mladosti sem lahko spala celih 13 ur zaporedoma. Od rojstva prvega otroka pa je to nemogoče. Navajena sem slišati vsak zvok. Problem je, da hodim zelo rada pozno spat. Verjetno to ni dobro za moje telo, zato sem dala na stran vse ostale razvade.
Zala: Dober spanec je ključnega pomena za dobro počutje. Najraje zaspim pred polnočjo in se zbujam ob zori. To je zame najboljše gorivo za dober dan.

image
Zala.

Ali uporabljate taksi, glede na to, da je vaš promocijski spot posnet v taksiju?
Lorella: Ko sem v tujini vedno, doma pa niti ne. Zelo rada vozim in pravijo, da sem dobra voznica.
Oriana: Zelo rada uporabljam taksi. Ne samo zato, ker je v Ljubljani še vedno zelo poceni v primerjavi z drugimi evropskimi prestolnicami ali z Obalo. Zdi se mi tudi nepogrešljiv element mestnega utripa. Če sama peljem avto ali kolo, ne morem opazovati portalov, oken, streh, gričev za hišami na Viču ali Šiški. Ko sedim v taksiju, lahko opazujem ljudi in brskam po osebnih zgodbah voznikov, ki so res zanimive.
Zala: V Sloveniji se vozim s kolesom ali z avtom, v New Yorku in Los Angelesom pa vse pogosteje z uberjem.
Deli s prijatelji