SAN REMO

Nepričakovana zmaga

Objavljeno 19. februar 2019 18.36 | Posodobljeno 19. februar 2019 18.36 | Piše: A. J.

Presrečni Mahmood.

Mahmood je z zmago avtomatično postal predstavnik Italije na Evroviziji.
Čeprav še zdaleč ni bil med favoriti in njegove zmage ni nihče pričakoval, je prvi glas 69. festivala San Rema postal 27-letni glasbenik Alessandro Mahmood. Žirijo in gledalce je prepričal s pesmijo Soldi (Denar), pometel s 23 tekmovalci in se znašel na vrhu.
image
Mahmood je z zmago avtomatično postal predstavnik Italije na Evroviziji.

»Ne morem verjeti, tega res nisem pričakoval,« je bil presenečen, ko je izvedel za zmago. Sin Egipčana in Italijanke se je rodil in odraščal v Milanu, zase pa pravi, da je stoodstotni Italijan. V pesem, ki jo je zapel in napisal tudi besedilo zanjo, je dodal arabski verz, ki ga, kot je dejal, spominja na otroštvo – na čas, ko so z očetom še živeli skupaj.

Pesem govori o razpadu družine, refren pa se glasi: »Razmišljal si samo o denarju, denarju./Kot da imam denar, denar./Povej mi, če te pogrešam, ali se j..., j...« Pevec je pozornost pritegnil že leta 2012, ko je nastopil v X Factorju. Leta 2013 je zablestel na San Remu kot avtor besedila za zmagovalno pesem, sam pa je prvič nastopil na festivalu leta 2016 ter si v kategoriji mladih pevskih upov s pesmijo Dimentica prislužil četrto mesto.
 
Deli s prijatelji