PRI ČRNEM PETRU

Neprepoznavna Jasna Kuljaj: Pehta ji je zlezla pod kožo

Objavljeno 03. junij 2020 16.00 | Posodobljeno 03. junij 2020 16.00 | Piše: A. K., foto Planet TV

Čuki so zapeli pesem Kaj mi poje ptičica, ki jo je pred skoraj 60 leti prvi zapel Jernejev oče Tomaž.

Pravi, da so ji negativni liki očitno pisani na kožo.
Da je Jasna Kuljaj odlična imitatorka, je v preteklosti dokazala večkrat, in sicer v vlogi Helene Blagne. Tokrat pa se je kot izjemna igralka dokazala tudi v čevljih legendarne Pehte, ki jo je upodobila v zadnji koronski oddaji Pri Črnem Petru, ki so jih v zadnjih tednih snemali na prostem.
image
Čuki so zapeli pesem Kaj mi poje ptičica, ki jo je pred skoraj 60 leti prvi zapel Jernejev oče Tomaž.

Odkar se je oddaja preselila v naravo in se scenariji vrtijo okoli predelave priljubljenih pravljic, smo jo lahko videli v vlogi babice Rdeče kapice, zlobne mačehe iz Sneguljčice in celo prašička, v oddaji, ki na spored prihaja 30. maja, pa se je prelevila v vsem dobro znano teto. »Kot otrok sem znala vse Kekce na pamet. Vendar nisem želela narediti imitacije, zato sem za našo oddajo Pehto malce predrugačila,« je povedala Jasna, ki se je Pehte kot otrok bala, danes pa nanjo gleda kot na otopelo starejšo žensko, ki je v svojem bistvu dobra oseba. »Ima svoje sposobnosti in moč, a jo je življenje izklesalo v kamnito osebnost, nemara ji je tudi manjkalo moške nežnosti. Tako jo jaz razumem in tako sem jo tudi upodobila.« Jasna je pri oddaji sodelovala tudi kot soscenaristka.

»Snemanje je bilo prijetno, saj se vedno veliko smejimo. Edino, kar je malce naporno, je preobrazba iz ene vloge v drugo, saj sem hkrati še voditeljica. To po navadi poteka precej hitro – v nekaj minutah sem se iz Pehte prelevila v Jasno in potem zopet nazaj v Pehto. To so snemalni čudeži, ki zahtevajo uigrano in predano ekipo.«
»Kot otrok sem znala vse Kekce na pamet.«


V oddaji bomo videli veliko zanimivih likov, med drugim Ranka Babića, ki je zaigral Kekca, nastopili pa bodo Čuki, ki so si v zadnjih dveh mesecih in pol nabrali veliko moči za prihajajoče koncerte. Oddaja se je še posebno dotaknila Jerneja Tozona, saj je moral stopiti v čevlje svojega očeta Tomaža, tenorista Slovenskega okteta, ki je pred skoraj šestimi desetletji kot deček zapel znamenito pesem Kaj mi poje ptičica.

»Zelo ponosen sem na to, da sem tudi sam po eni strani del te legendarne Kekčeve zgodbe, saj je moj oče posodil glas prvemu Kekcu,« je ganjeno povedal Jernej, ki je bil ob tem vesel, da so Čuki dobili priložnost zapeti lepe hribovske pesmi, saj so prav vsi veliki ljubitelji gora.
 
Deli s prijatelji