ZNANI V ZVEZDAH

Manca Špik: Z razumom v nov odnos

Objavljeno 22. september 2020 06.00 | Posodobljeno 22. september 2020 06.00 | Piše: Mateja Blažič Zemljič

Njen kvadrat z Marsom, vladarjem partnerske hiše, lahko sicer marsikaj zaplete. Lahko ima zaradi kariere manj časa za odnos ali sta s partnerjem na različnih bregovih.

Manca Špik je po ascendentu tehtnica, ki išče ravnovesje, harmonijo, potrebuje partnerstvo, ima smisel za estetiko, lepoto in diplomacijo. S Plutonom na ascendentu je prestala že marsikatero preizkušnjo, ki pa jo je okrepila, da lahko z železno voljo in vztrajnostjo premaguje vse, kar ji prinese življenje. Njena vladarica Venera je v levu, kar ji daje moč, blišč, slavo, samozavest, vročekrvnost in odločnost – ne le v ljubezni, tudi v poslovnem svetu.

Njen kvadrat z Marsom, vladarjem partnerske hiše, lahko sicer marsikaj zaplete. Lahko ima zaradi kariere manj časa za odnos ali sta s partnerjem na različnih bregovih. S škorpijonskim Marsom so ji všeč strastni, magnetno privlačni, globoki, skrivnostni, usodni moški, toda Sonce v devici, ukleščeno med Jupiter in Saturn, kaže, da partnerstvo prinaša nekaj izzivov. Partner je lahko resen, starejši, poslovno uspešen, a tudi zahteven, strog, hladen, preveč dosleden, drobnjakarski. Po eni strani ji prinaša razvoj, priložnosti, ji širi obzorja, jo podpira, ščiti in je finančno uspešen, a odnos ni nikoli prav sproščen ali lahek. Naslednja zveza je lahko sicer uspešnejša kot dosedanje, saj jo barva dobrotnik Jupiter. A zaradi konjunkcije Lune in Neptuna mora biti izredno previdna in se bolj zanašati na razum kot čustva.

Njena Luna, ki vlada hiši kariere, je sicer v optimističnem in odprtem strelcu, Neptun ob njej pa kaže glasbene talente, poglobljeno intuicijo, sočutje, a tudi čustveno preobčutljivost, pretiravanje, naivnost … Z močnim stelijem v perfekcionistični devici ter čustveno ranljivostjo na drugi je lahko sama sebi največji sovražnik. Odlično je, da občutja preliva v ustvarjalnost, naučiti pa se mora, da čustev ne premleva v neskončnost in pazi, da tako v zasebnih kot poslovnih odnosih ni preveč zaupljiva, kadar kdo skriva figo v žepu ali je kakšna ponudba preveč dobra, da bi bila resnična.


Ker bo Neptun, planet umetnosti, a tudi iluzij, laži in zablod, aktiviran z decembrskim in mrkom v juniju 2021, hkrati pa tr. Neptun kvadrira natalnega in Luno, velja previdnost tako pri sklepanju pogodb kot pri poslovnih in zasebnih dogovorih, izbiri sodelavcev, če se le da, naj v tem času ne kupuje novega avtomobila, je bolj previdna na cesti in bolje skrbi za zdravje, saj bo tudi fizično bolj občutljiva in dovzetnejša za okužbe in prehlade. Če se zaiskri ljubezen, naj ohrani trezno glavo in ne bo preveč zaupljiva.
image
Rojstna karta Mance Špik

Pr. Luna je sicer v igrivih dvojčkih, v 9. hiši, kar prinaša olajšanje, sproščenost in lahkotnost po nekaj letih intenzivne preobrazbe. Čas je ugoden za dodatno izobraževanje, potovanja, sodelovanje s tujino, sodne spore … Predvsem pa ji bo energija dvojčkov pomagala obrniti na zabaven in humoren način vsako, še tako težko preizkušnjo. Te se v večji meri sicer poslavljajo, saj se Jupiter, Pluton in Saturn počasi odmikajo iz kvadrata z ascendentom, tako da bo lažje zadihala. Vstopata pa Jupiter in Saturn v 4. hišo doma, kar pomeni, da bo več pozornosti, a tudi odgovornosti in odločitev, usmerjeno v dom in domače.
 
Deli s prijatelji