NOVA VLOGA

Mama Ana Marija Mitić: Ampak jaz sem bila že prej zelo srečna

Objavljeno 14. januar 2020 12.18 | Posodobljeno 14. januar 2020 12.18 | Piše: P. P.

»Vračam se v življenje, ki se mu reče koncept Mama Maria. Tega se ne zmorem ubraniti oziroma očitno nisem tako krepka, da bi Leva kar pustila babicam ali varuškam in preprosto spet živela za kariero. Za otroka se nisem odločila, da bi si izpopolnila življenje ali ga osmislila. Oba z Luko sva si ga želela in je dobrodošla sprememba. Ampak jaz sem bila že prej zelo srečna. Seveda pa so tudi časi, ko pogrešam svoje staro življenje, ko sem si popolnoma sama krojila čas,« dobro razpoložena in v svojem slogu zgovorno začne pogovor za Astro Suzy Ana Maria Mitić.

Po porodu je skoraj neverjetno shujšala. »Pošalila sem se, da me je Lev izpil, a sem način življenja precej spremenila že med nosečnostjo. Imam krčne žile, imela sem že operacijo. Pri svojem poklicu sem ves dan na nogah. Ko sem čakala že na drugo operacijo, sem zanosila. Zelo sem se bala zatekanja in tega, da bi se močno zredila. Temu sem se uprla z vadbo gyrotonic, Tina Slana pa je strokovnjakinja, ki sem ji res povsem zaupala. V nosečnosti je pomembno, da dela s teboj izkušen trener. Še zdaj hodim k njej in prisegam na to vadbo,« je navdušena. Pravzaprav hodi na štiri vadbe, veliko kalorij pa pokuri tudi s sinčkom. »Plazi se tako hitro, da ga ne uloviš, tudi kave z Luko ne moreva več spiti v miru. Imam mini osebnega trenerja, v tem se skriva moj recept za fit linijo,« pove utrujena, a nasmejana in s srečnim, materinskim leskom v očeh.
image
Ana Maria Mitić.

Debelost kot ščit

Razmišlja, da je izguba teže povezana z drugačnim dojemanjem sebe. »Debelost je tudi nekakšen oklep, ščit pred svetom. Moj poklic je bil v svetu, kjer ni vedno vse iskreno. Veliko je truda, včasih moraš tudi čez sebe, da izpolniš svoje sanje, želje. Veliko je samoizpraševanja, ustrezanja … Mogoče je bil to tudi ščit pred naporom, ki ga svet prinese s seboj. Z Levom pa sta prišli otroška iskrenost in zdrava, fizična akcija. Nehote, skorajda tudi nevede so kilogrami kar odpadli z mene, kar nameravam vzdrževati,« pojasni. »Seveda sem si nova jaz všeč. Še vedno sem podpornica žensk z oblinami, nikoli pa nisem zagovarjala debelosti,« pojasni.

Imeti rad to, kar si

»To, da si zdrav in fit, je najpomembnejše,« poudari. Ob pomanjkanju časa se ne more prav veliko zadrževati pred ogledalom. »Včasih, ko se vidim, si rečem: 'O, moj bog, koga zdaj vidim?'« pove v smehu. »Da mi ne bo kdo preveč zavidal, pa tudi povem – koža visi, kjer me je bilo več, trebuh še zdaleč ni idealen. Tudi dojenje je terjalo svoj davek in v kopalkah res ne bi bila videti popolna. Ampak to je telo, ki mi ga je dalo življenje, in tako kot tisto prej imam rada tudi to zdaj. Ostajam pri prepričanju, da je treba imeti brezkompromisno rad to, kar si,« je jasna. To je le delček zanimivega intervjuja, ki ga lahko preberete v Astro Suzy, ki bo na prodajnih mestih še vse do konca januarja.
 
Deli s prijatelji